Dimecres, abril 17, 2024
spot_imgspot_img

La Última

L’Hospital Santa Caterina organitza una Jornada per celebrar el Dia Mundial de la Higiene de Mans i el Dia Internacional de la Infermera

El proper dimecres 10 de maig, la Comissió de Formació d’Infermeria i la Unitat Funcional de Seguretat en el Pacient de l’Hospital Santa Caterina organitzaran un diada dedicada a la infermeria. Els dos nuclis de treball han organitzat un programa d’actes que suma les activitats de dues jornades commemoratives: el Dia Mundial de la Higiene de mans, que se celebra anualment el 5 de maig i el Dia Internacional de la Infermera, fixat el 12 de maig.

La Jornada comptarà amb diferents conferències que tindran lloc a la sala d’actes del centre. A les 12.10 hores, la infermera i la supervisora del Servei de Rehabilitació Psiquiàtrica de la Xarxa de Salut Mental i Addiccions, Marta Merina i Pilar Oliveras respectivament, exposaran l’experiència del Pis Escola, com a eina de tractament rehabilitador. A les 12.45 hores, l’infermer de l’Hospital Santa Caterina, Francesc Moreno, presentarà un treball sobre l’anàlisi de les altes d’infermeria de pacients amb necessitat de continuïtat asistencial, ingressats a la Unitat Mèdica de l’hospital durant el primer semestre 2016. Per la seva banda, a les 13.15 hores, Lílian Vivas, infermera del Centre Sociosanitari La República, farà una exposició sobre l’epidemiologia i etiologia de les úlceres a la Unitat de Convalescència del centre. La cloenda anirà a càrrec de la infermera Montserrat Busquets, exprofessora d’Ètica i Legislació de l‘Escola d‘Infermeria de la Universitat de Barcelona i membre de la Comissió Deontològica del Col•legi Oficial d’Infermeria de Barcelona, amb la conferència “Tenir cura com a referent ètic”. Busquets és premi Infermeria i Societat A prop teu 2016.

Des les 11.00 i fins a les 16.00 hores hi haurà activitats paral•leles que tindran lloc al vestíbul de l’hospital. Entre d’altres es mostrarà com posar en pràctica una correcta higiene de mans, jocs per fomentar la cultura de seguretat del pacient, als que els professionals seran convidats a participar. Hi haurà també una  exposició de pòsters presentats pel col•lectiu infermer de l’Institut d’Assistència Sanitària l’any 2016 i una projecció de vídeos relacionats amb la seguretat del pacient.

Us podeu descarregar programa aquí

El divendres 5 de maig se celebra el Dia Mundial de la Higiene de les Mans, impulsat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) l’any 2009. Té la finalitat de conscienciar i implicar tant els professionals sanitaris com els directors i gerents dels centres sanitaris en la prevenció de les infeccions relacionades amb l’assistència sanitària (IRAS) mitjançant la mesura senzilla i eficaç de la higiene de les mans. Aquest any, amb el lema de campanya “La lluita contra la resistència als antibiòtics és a les vostres teves mans. Salva vides, renta’t les mans”, l’OMS prioritza la millora de les pràctiques d’higiene de les mans en els moments adequats per aturar la propagació de la resistència als antibiòtics i així protegir als pacients d’infeccions resistents.

El Departament de Salut també ha proposat que es mostri el suport a la campanya 2017 en els mitjans socials amb les etiquetes #handhygiene i #antibioticresistance i, a més, que s’esmentin els perfils @WHO i @salutcat.

Latest Posts

spot_img

un xic de tot