Dijous, juliol 25, 2024
spot_imgspot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

La Última

Comencen les obres de la Unitat de Semicrítics de l’Hospital Santa Caterina

Aquest estiu, com estava previst, han començat les obres de la futura Unitat de Semicrítics de l’Hospital Santa Caterina. Les obres, adjudicades a la UTE Dominion Industry & Infraestructures i Serveis Obres i Manteniment SL per valor de 2.093.154, 64 euros (IVA inclòs), es troben en fase de fonamentació i aixecament d’estructura. La metodologia emprada en el projecte constructiu farà que l’afectació a l’activitat del Santa Caterina i del Parc Hospitalari sigui nul·la, a excepció de l’accés a carga i descàrrega que quedarà tancat per motius preventius durant tan sols quinze dies. Es preveu que els nous equipaments estiguin acabats durant el primer trimestre de l’any vinent. Cal afegir a la inversió de l’obra, el cost de l’equipament, xifrat en gairebé 1 milió d’euros.

La nova unitat, un projecte que s’emmarca dins l’aliança estratègica de l’IAS i l’Institut Català de la Salut (ICS) a Girona, té com a objectiu regular i atendre millor la totalitat de pacients crítics de la Regió Sanitària de Girona (RSG), segons el nivell de cures intensives que necessitin. D’aquesta manera, els pacients crítics menys complexos ingressaran a la nova unitat de semicrítics del Santa Caterina, mentre que la UCI de l’Hospital Universitari Dr. Josep Trueta atendrà els pacients crítics i més complexos com a centre de referència del territori, amb una UCI de nivell I i els serveis assistencials mèdics i quirúrgics necessaris per a l’assistència a aquest tipus de pacients. Es preveu que la nova unitat atendrà uns 300 pacients l’any, amb una estada mitjana de sis dies.

La planificació del nou equipament, que des del punt de vista mèdic, estarà dirigit pel Servei de Medicina Intensiva de l’Hospital Josep Trueta, s’ha realitzat per part del CatSalut en base als criteris tècnics i assistencials segons les necessitats de la població de referència.   Amb la unitat de semicrítics en marxa es podrà donar una millor atenció als pacients crítics d’urgències o ingressats a planta de l’Hospital de Santa Caterina, als pacients quirúrgics amb postoperatori complicat i als pacients del territori de Girona amb unes necessitats tècniques i d’exploracions intensives però menys complexes.

La posada en marxa de les noves instal·lacions significarà també un increment de la plantilla de professionals especialitzats en l’atenció al pacient crític, tant en l’àmbit facultatiu com d’infermeria.

Un projecte arquitectònic integrat a l’actual hospital

L’estudi arquitectònic de la nova unitat es projecta sobre un espai al sud-est de l’Hospital Santa Caterina, annex a l’actual àrea quirúrgica i a prop del servei d’urgències, de manera que el nou equipament quedarà plenament integrat al centre i connectat amb els serveis assistencials amb els que operarà. La unitat tindrà una superfície construïda total de 737,5 m2  en planta baixa. Les instal•lacions comptaran amb vuit box (dos de reserva), més un box de cures, a més dels espais propis i idonis per al seu funcionament, destinats a control d’infermeria, usos del personal assistencial, sales de treball, diferents espais per a familiars i serveis generals.

Latest Posts

spot_img

un xic de tot