Dilluns, maig 20, 2024
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

La Última

Abans de l’estiu: Descobreix el nou Alcampo

Un projecte transformador dins de l’Espai Gironès

El plaer de comprar i la promesa d’una experiència renovada es fusionen a Salt, on Alcampo està finalitzant els detalls per inaugurar el seu primer hipermercat a les comarques gironines. Amb una inversió de 9 milions d’euros en el centre comercial Espai Gironès, aquesta expansió no només simbolitza un punt d’inflexió en el compromís d’Alcampo amb Catalunya sinó que també marca un pas endavant en la creació d’oportunitats econòmiques i laborals. La superfície de 4.500 metres quadrats promet ser un referent per a la innovació en l’experiència de compra, apuntalant la marca com a líder en el sector.

Dolors Martín, tècnica d’ocupació i emprenedoria de l’Ajuntament de Salt; Nuria Heras, regidora de desenvolupament local i serveis urbans; Alba Felip, administració de l’espai municipal d’ocupació de l’Ajuntament de Salt; Fina Márquez, responsable de Recursos Humans d’Alcampo Salt-Girona, Sant Quirze i Mataró; José Alejandro Marcos, director d’Alcampo Salt-Girona; Pau Jordà, gerent del Centre Comercial Espai Gironès

Noves oportunitats de treball gràcies a Alcampo

Un dels pilars d’aquesta nova obertura és l’èmfasi posat en la contractació de personal de Girona, amb una majoria de la població de Salt. Fins ara, el 80% del procés de selecció ja està completat, amb una plantilla que arribarà a les 144 persones. El procés ha estat caracteritzat per la seva inclusivitat i diversitat, amb prop de 600 candidatures rebudes. Es tracta d’un esforç col·laboratiu entre Alcampo, Adecco, i l’Espai Municipal d’Ocupació de l’Ajuntament de Salt, que ressalta el compromís de la marca amb el desenvolupament local i l’impuls de l’economia a través de la creació de llocs de treball.

Vam rebre gairebé 600 candidatures per cobrir els llocs ofertats de reposició, venda, mostradors tradicionals (carnisseria, xarcuteria, peixateria i pastisseria), caixes, manteniment, recepció i atenció al client a parafarmàcia i perfumeria.

Fina Márquez, responsable de Recursos Humans del centre de Salt-Girona, Sant Quirze i Mataró

Fins al moment, el 80% del procés de selecció està tancat i s’han incorporat ja els vuit responsables que formen part de l’equip de direcció i una persona responsable del manteniment.

Segons ha anunciat Márquez, la idea és que l’entrada es faci de forma esglaonada per afavorir l’acollida de tot el personal. Així, el proper 15 d’abril tindran lloc les següents 22 incorporacions: 4 persones per la coordinació de les caixes, 3 per les caixes, 3 d’administració, 2 oficials de manteniment, una persona responsable i una altra ajudant de recepció i 8 persones per professions de l’ofici, “el cor del nostre model de comerç”, al forn de pa, pastisseria, carnisseria, xarcuteria, peixateria i plats preparats.

Presentació Nou Alcampo Girona Espai Girones 2 TotSalt

L’arribada de la resta de l’equip està prevista per a principis de maig, tal i com ha assenyalat la responsable de Recursos Humans, per a qui “les persones són l’actiu essencial de la marca”. “Esperem que tots ells trobin en Alcampo l’empresa on sempre van somiar treballar, un lloc on créixer i desenvolupar-se, on compartir experiències, progressar i aprendre”.

Tot el personal contractat rebrà formació amb diversos itineraris formatius, a la carta, en funció dels llocs de treball que vagin a desenvolupar. S’estima necessari unes 8.200 hores de formació, tant teòrica presencial com pràctica, a les botigues Alcampo més properes, especialment a l’hipermercat de Mataró.

Les posicions ofertades abasten una àmplia varietat, des de tasques de reposició fins a especialitzacions en mostradors tradicionals com carnisseria i peixateria, així com atenció al client en parafarmàcia i perfumeria. Aquestes incorporacions no només suposen un impuls laboral significatiu per a la població local sinó que també asseguren que el nou hipermercat serà gestionat per un equip profundament arrelat a la comunitat.

Una aliança amb el teixit local

El nou hipermercat d’Alcampo no només simbolitza una expansió comercial sinó també una profunda integració amb l’economia i el teixit social de Girona. A través de la seva crida oberta a proveïdors locals, Alcampo reafirma el seu compromís amb el desenvolupament econòmic holístic de la regió.

Les portes d’Alcampo estan obertes a proveïdors locals

José Alejandro Marcos, director d’Alcampo Salt-Girona
Presentació Nou Alcampo Girona Espai Girones 1 TotSalt

La mostra d’aquest compromís amb la terra i amb els productors de la zona és que Alcampo va fer l’any passat compres de productes a 727 proveïdors catalans per un valor superior als 777 milions d’euros, el que suposa un increment d’un 9% respecte l’any anterior. Girona va situar-se, després de Barcelona, com la segona zona on més mercaderia va adquirir Alcampo, i va comprar productes per 39 milions d’euros a 71 proveïdors gironins.

Per José Alejandro Marcos, “la confiança és la clau d’una col·laboració eficaç, sòlida i amb sentit per a tots. En un món que evoluciona constantment volem establir, cada dia, aliances orientades al bé comú amb el nostre ecosistema: clients, empleats, proveïdors i amb la societat en general”, i també amb les administracions, com demostra el “recolzament constant” que ha prestat al projecte l’Ajuntament de Salt i el mateix centre comercial Espai Gironès, amb els seus responsables que avui han visitat les instal·lacions.

La obertura d’Alcampo a l’Espai Gironès

L’esperada obertura d’Alcampo a Girona, dins de l’Espai Gironès, està prevista per abans de l’estiu, promet ser un moment clau per Salt i tot Girona, oferint no només noves oportunitats laborals sinó també una experiència de compra renovada i compromesa amb el desenvolupament sostenible i l’economia local. Amb l’arribada d’Alcampo, Salt i les comarques gironines es preparen per acollir una nova era de prosperitat i innovació comercial, amb l’esperança que aquest projecte serveixi d’exemple per a futures iniciatives que busquin harmonitzar els interessos econòmics amb el benestar de la comunitat.

Imatges de les instal·lacions d’Alcampo a l’Espai Gironès

Latest Posts

spot_img
spot_img

un xic de tot