Actualment totes les intervencions programades convencionals s’ingressen el mateix dia de l’operació, fins i tot aquelles que requereixen una preparació especial per la seva complexitat, gràcies a la presència de Bang de Sang dins el mateix hospital

Si comparem les xifres de l’any 2016 i 2017 durant el període de gener a juny, l’activitat de la unitat ha augmentat més del 80%

Ara farà un any que es va posar en marxa la Unitat de Preparació abans d’una Intervenció quirúrgica (UPAI) de l’Hospital Santa Caterina amb totes les especialitats del centre incorporades al seu funcionament. El balanç realitzat, tant per part dels professionals que hi interaccionen com per part dels pacients que ingressen “és bona”, segons afirma la directora infermera, Núria Batlle. En aquests moments, gairebé el 100% dels pacients que ingressen al Santa Caterina per una operació programada convencional ja ho fan el mateix dia de l’operació, fins i tot aquells que requereixen d’una preparació especial per tractar-se d’intervencions complexes, gràcies a la presència del Bang de Sang i Teixits durant el matí a l’hospital. Amb aquesta organització i fins i tot en aquests casos, l’usuari s’estalvia d’ingressar a la planta d’hospitalització el dia abans de l’operació.

La unitat, que es va anar posant en marxa progressivament des de principis de l’any passat, ha atès durant els sis primers mesos d’aquest any un total de 1.059 pacients, gairebé igual que durant tot el 2016 (un total de 1.062 pacients). Si comparem les xifres dels anys 2016 i 2017 durant el període de gener a juny, l’activitat de la unitat ha augmentat més del 80% (585 pacients de gener a juny de 2016).

Amb la incorporació de la unitat al funcionament habitual de l’hospital, i si fem una comparativa entre el 2016 i el 2017, aquest dispositiu ha permès baixar l’estada mitjana en més d’un 16%, passant de 4,84 dies a 4,06 dies, una millora assistencial, que es veu reflectida en el benestar del pacient i de la seva família.

La UPAI, amb capacitat per a 15 pacients, es va impulsar per evitar que els pacients ingressin a l’hospital el dia abans de l’operació. Fins ara, el pacient que s’havia d’operar ingressava el dia anterior o ben d’hora al matí si la intervenció estava programada a la tarda. Ara, el pacient que s’ha d’operar al matí ingressa a l’hospital el mateix dia, de les set a les nou en funció de l’hora prevista d’entrada al quiròfan; i de les dues a les tres si l’operació està programada a la tarda.

L’Hospital Santa Caterina va atendre l’any 2016 un total de 2.013 intervencions quirúrgiques programades convencionals. El primer semestre d’aquest any n’han registrat 1.225.

FER UN COMENTARI

Si us plau, introdueixi el seu comentari!
Si us plau, introdueixi el seu nom aquí