Des de l’Espai Antiracista, la plataforma Salt’Educa i l’AFA de l’escola de la Farga us convoquem a un acte el proper dimecres dia 9 de juny a les 18h davant l’ajuntament de Salt.

Hi ha hagut un fet que considerem GREU i volem denunciar:

El passat 19 de març les entitats Espai Antiracista Salt-Girona, l’Associació de Famílies d’Alumnes de l’Escola La Farga i la plataforma Salt’Educa vam realitzar una roda de premsa davant de l’Ajuntament de Salt. L’acte va consistir en posar una taula amb tres cadires, llegir un manifest i respondre les preguntes de la premsa que va ser-hi present (Diari de Girona i Agència Catalana de Notícies). Entre 15 i 20 persones van assistir a l’acte, que va tenir una durada d’una mitja hora (de 16h a 16.30h). El motiu de la roda de premsa va ser posar en relleu la segregació escolar del municipi com a manifestació de racisme, aprofitant l’inici del període de preinscripció escolar.

Un mes després, el 24 de maig, una de les persones participants, va rebre una notificació de sanció per valor de 750,01€ per “usar o ocupar el subsòl, el sòl o els espais elevats de la via pública o fer-hi obres sense tenir sol·licitada la corresponent llicència municipal”, fent referència a l’article 55.2 de l’ordenança municipal de convivència de Salt.

Explicarem els fets i les respostes que ens ha donat l’ajuntament de Salt i la policia municipal.

Compartirem la resposta del Síndic de Greuges de Catalunya on demana l’arxivament de les actuacions atès que els fets denunciats no son constitutius d’infracció.

També parlarem de la segregació escolar a Salt i quines vies de solució caldria aplicar d’una manera urgent.

FER UN COMENTARI

Si us plau, introdueixi el seu comentari!
Si us plau, introdueixi el seu nom aquí