Dimecres, maig 29, 2024
spot_imgspot_img

La Última

Un Sant Jordi igualitari i lliure  d’estereotips 

Salt aposta per un Sant Jordi igualitari i lliure  d’estereotips sota la campany “A Salt som Roses” 

Sota el lema A Salt som Roses la Regidoria d’Acció Social de l’Ajuntament de Salt  organitza una campanya de sensibilització per Sant Jordi amb la voluntat de reivindicar una  societat més inclusiva i lliure de discriminacions 

La campanya, segons la 1a tinenta d’alcaldia i regidora d’Acció Social, Margarita de Arquer, “té  com a objectiu trencar amb els rols de gènere i evidenciar que totes i tots som iguals. És  per això que, mitjançant la rosa com a símbol d’equitat, aprofitem la diada per a  reivindicar l’abolició dels estereotips de gènere”.  

Amb la voluntat de fer arribar el missatge de la campanya a la ciutadania, l’Ajuntament disposarà  d’una parada per Sant Jordi al passeig Ciutat de Girona, en la qual, a més d’oferir diferents  activitats relacionades amb la iniciativa, s’informarà sobre els serveis que hi ha a Salt relacionats  amb l’atenció social, psicològica i jurídica per a dones, i que es presten des del SIAD Gironès Salt.  

L’objectiu, segons de Arquer; “és demostrar aquest dissabte que A SALT totes i tots SOM  ROSES. És per això que apostem per aquesta campanya, la qual té com a finalitat  aconseguir que els saltencs i saltenques puguin gaudir d’una societat més inclusiva,  lliure de violències sexistes i exempta de discriminacions per gènere”. 

A més, s’ha organitzat un concurs a les xarxes socials mitjançant el hashtag  #ASALTSOMROSES (l’eslògan de la campanya), a través del qual es podrà optar a un lot de  cinc llibres de gènere feminista i inclusiu. La campanya A Salt som Roses respon a les iniciatives  impulsades enguany des de l’Àrea d’Acció Social de l’Ajuntament de Salt relacionades amb la  prevenció, la identificació i la visibilització de les diferents violències envers les dones.  

Unes accions que es desenvolupen conjuntament amb el SIAD Gironès-Salt i l’Àrea d’Integració  i Convivència amb el suport del Ministeri d’Igualtat, i que serveixen, segons de Arquer, “per a  abordar les violències en l’espai públic amb l’aplicació de mesures de control, campanyes  de sensibilització i un sistema d’atenció a la víctima coordinat i integral”. 

Parades al Passeig Ciutat de Girona 

Tal com es tradicional, el centre neuràlgic del Sant Jordi a Salt serà el Passeig Ciutat de  Girona on des de les 9.00 hores es concentraran prop d’una quarantena de parades. A les  12.00 hi ha prevista l’actuació de La xerinola d’en Rikus i a les 16.30 la de Les Anxovetes

Per la seva banda, a partir de les 18.00, hi ha una cercavila dels Amics dels Gegants de Salt que sortirà de la plaça del Veïnat fins a la Passeig Ciutat de Girona.

Latest Posts

spot_img

un xic de tot