Concert Adama Foune Cissokho & Momi Maiga

Adama Foune Cissokho és la representació viva de la cultura Mandé. Amb la seva veu vellutada, granulosa i vibrant, transmet emoció a cada paraula.

Les cançons que interpreta formen part d’un llegat històric que remunta fins al segle XII, i que ha estat transmès i après de manera oral a través de generació en generació. Des de cançons que parlen de geneologies reials, a nanes plenes de tendresa, llegendes, alabances i cants espirituals. Adama les interpreta i fa la seva aportació a la saviesa mil·lenària del poble Mandé.

S’acompanya de percussions, veus i l’instrument estrella de la seva família de Djelis, la Kora, de mans del seu fill Momi Maiga, músic, cantant i compositor que resideix a Catalunya des de fa un parell d’anys.

Adama canta i viu la música des de la seva arrel i des del sentit comunitari, on la participació i la interacció amb el públic és part de l’espectacle.

Per a tots els públics, no t’ho pots perdre!

2 abril, 2022 19:00 – 20:30

10€

[+] Entrades

El mateix dia al matí

TALLER OBERT ADAMA FOUNE CISSOKHO (Música de tradició oral d’Àfrica Occidental)

2 abril, 2022 10:00 – 11:30

Filla dels Dyalis Kemo Cissokho i Bintou Konte, Adama Foune Cissokho va néixer a Senegal, en una família altament respectada de músics, a la casa dels Djalis anomenada Cissokho Kunda.

Aquesta dinastia de músics són reconeguts per estar activament practicant i desenvolupant professionalment la difusió de la música de tradició oral del poble Mandé, des del segle XII.

Des de ben petita, Adama es va especialitzar en el cant i en aprendre les històries i llegendes que acompanyen aquestes cançons de tradició oral mil·lenàries. A més a més de cantant professional amb una llarga trajectòria de concerts i gires a Senegal i diversos paÏsos d’Europa, Adama es dedica també a la transmissió oral de la seva cultura a través del cant.

En aquest taller obert a tothom, utilitza la metodologia d’aprenentatge de les tradicions orals, és a dir, observació, escolta i repetició. Us convidem a participar-hi, i després anar al concert que farà el mateix Dissabte 2 d’abril a les 19:00h a El Canal de Salt.

Preu: 5€ adults / Gratuït: fins a 10 anys

[+] info

FER UN COMENTARI

Si us plau, introdueixi el seu comentari!
Si us plau, introdueixi el seu nom aquí