Dilluns, maig 20, 2024
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

La Última

Canvi d’horari a les escoles públiques de Salt

Manifest de les AFA de Salt respecte a la proposta de canvi d’horari a les escoles públiques de Salt pel curs vinent

Les famílies de l’escola pública de Salt excloses de la decisió de canvi d’horari escolar per al curs 2021/2022

En el darrer Consell Escolar Municipal celebrat el passat 1 de juny, la Inspectora d’Ensenyament va comunicar que totes les direccions de les escoles públiques de Salt estaven d’acord en canviar l’horari escolar pel proper curs. La proposta és de començar a les 8.30h i acabar a les 16.30h (l’antic horari era de 9h a 17h). Dies abans, algunes direccions de les escoles van comunicar la proposta a les seves respectives AFA.

Sense entrar a valorar la mesura que es proposa, pensem que afecta molt a totes les famílies i per tant, és una bona oportunitat perquè la comunitat educativa ho treballi i prengui una decisió conjunta. La comunitat educativa es crea fent partícip a tothom a l’hora de prendre les decisions, no només en la comunicació. Lamentem que, un cop més, no se’ns tingui en compte, igual que va passar l’any passat en l’eliminació de la 6a hora, que ara recuperem.

Per aquest motiu volem manifestar el següent:

  • Pensem que és precipitat decidir un canvi d’horari sense haver-lo consultat i debatut amb les famílies. Caldria que tota la comunitat educativa pogués opinar i participar en la decisió. No tenim clar si respon a una voluntat de millora educativa o és una reivindicació laboral, ben legítima per cert.
  • El canvi proposat implicaria dos horaris diferents d’entrada i sortida d’alumnat a les escoles de Salt, escoles públiques i escoles privades concertades tindrien horaris diferents, fet que dificultaria la promoció d’activitats conjuntes i compartides. Aquesta divisió no contribuiria a trencar la segregació escolar existent.
  • El nou horari dificultaria, en molts casos, la conciliació familiar i laboral per la recollida dels infants a la tarda.
  • El canvi implicaria també un inconvenient important amb les extraescolars. L’horari d’inici de les activitats extraescolars sol ser a les 17.15h. Si es canvia l’horari de les escoles públiques l’alumnat i les seves famílies es veurà obligat a esperar-se 45 minuts, un temps mort que no permet fer massa res.
  • Disposem de diferents espais de participació de la comunitat educativa: grup motor del Pla Educatiu de Ciutat, comissions de treball del Consell Escolar Municipal. Hi ha una comunicació fluida entre tècnics i AFA i fins i tot una persona contractada com a dinamitzadora de les AFA. No s’hagués pogut canalitzar aquesta proposta per informar, debatre i consensuar abans de decidir unilateralment?
  • I un cop més, ens preguntem quina és la postura de l’Ajuntament envers la proposta de les direccions dels centres, com a responsables d’oferir el millor per a tota la ciutadania.

Per tots aquests motius demanem que es reconsideri la decisió i es mantingui l’horari vigent fins després d’obrir un debat sincer a tots els centres, consensuat amb les activitats extraescolars i amb totes les famílies.

Coordinadora AMPAS Salt

Latest Posts

spot_img
spot_img

un xic de tot