Dimecres, setembre 27, 2023
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

La Última

El PSC de Salt reclama el desenvolupament econòmic i comercial del sector sud

El grup parlamentari socialista, a instàncies dels saltencs, ha presentat una  esmena a la Llei de mesures fiscals, financeres, administratives i del sector públic  per tal que permeti el desenvolupament comercial i econòmic del sector sud  

El grup al Parlament de Catalunya del PSC ha entrat una esmena a la Llei de mesures fiscals,  financeres, administratives i dels sector públic, a instàncies del grup municipal del PSC de Salt,  que permetria que es desenvolupés comercial i econòmicament el sector sud de la població.  Joan Martín ha explicat que el govern de Salt porta temps amb aquest tema aturat i que la Llei  de mesures fiscals, financeres, administratives i dels sector públic, també coneguda com Llei  d’Acompanyament, és la millor via per desbloquejar-ho. “Aquesta és la via més ràpida per  desenvolupar el sector sud i que s’hi puguin crear oportunitats pel desenvolupament  comercial i econòmic, i així compensar la falta d’ingressos per activitat econòmica dels  pressupostos municipals“ ha afirmat Martín. Aquesta zona havia estat pensada per a un nou  Ikea a comarques gironines fa anys però no va poder ser perquè l’actual govern no tenia la  planificació necessària per desenvolupar el sector sud com a zona comercial i econòmica.  

El portaveu dels socialistes saltencs, Joan Martín, ha demanat també al govern de Salt que  avancin en els tràmits necessaris pel desenvolupament comercial del sector sud que ja porta  anys aturat. Els socialistes han denunciat que “tant ERC com JuntsxCat fa anys que tenen  responsabilitats de govern a Salt i a la Generalitat, i de moment hi ha una paràlisi absoluta al  sector sud, no només amb el nou Trueta que no compta a la proposta de pressupostos, sinó  també en el desenvolupament econòmic i comercial de la zona. Salt no para de perdre  oportunitats i l’alcalde Viñas i ERC mentien quan afirmaven en campanya que tot estava fet”

Els socialistes han denunciat al ple municipal que ja portem més de 4 anys d’endarreriments en  la resolució d’al·legacions i l’aprovació provisional del desenvolupament urbanístic i comercial  del sector sud. Recorden que al setembre de 2016 es va realitzar la consulta popular amb més  d’un 87% de saltencs favorables al desenvolupament del sector sud de la vila i que  posteriorment, al juliol de 2017, el ple municipal va fer l’aprovació inicial del desenvolupament.  “A partir d’aquesta aprovació inicial, l’Ajuntament de Salt havia de resoldre les al·legacions  presentades i procedir a la seva aprovació al plenari de la corporació. Un cop feta l’aprovació  provisional, l’Ajuntament de Salt ho hauria d’enviar a Urbanisme de la Generalitat per a poder  tramitar l’aprovació definitiva. Però això no s’ha fet”, ha explicat Martín. 

El grup parlamentari, a instàncies dels socialistes saltencs, ha presentat una esmena a la Llei de  mesures fiscals, financeres, administratives i dels sector públic per tal que per aquesta via  permeti el desenvolupament comercial del sector sud amb celeritat. L’esmena proposada pel  PSC de Salt modificaria el Decret-Llei 1/2009 d’ordenació dels equipaments comercials i, en cas  de ser aprovada, permetria que els municipis amb una població superior a 30.000 habitants i 

que tinguin hospital comarcal, tal com és el cas de Salt, poguessin desenvolupar-se  comercialment amb el mateix criteri que una capital de comarca.  

“Aquesta esmena, en cas que fos acceptada, permetria que l’Ajuntament desenvolupi  comercial i econòmicament el sector sud amb urgència per no seguir perdent oportunitats de  creixement per a la vila com la de l’Ikea. Cal que ERC i JxCAT, que governen a Salt, instin als  seus grups parlamentaris a que votin favorablement a l’esmena del grup socialista al  Parlament i demostrin amb fets que volen el creixement econòmic de Salt” ha indicat el  portaveu socialista Joan Martín.

PSC Salt

Latest Posts

spot_img
spot_img

un xic de tot