Dimarts, juny 25, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

La Última

La Càtedra Tekhné integra el projecte BaskEUball

La Càtedra Tekhné integra el projecte ‘BaskEUball’ en col·laboració amb el CB Salt i l’Escola La Farga.

El projecte inclusiu BaskEUball posa en valor l’esport i vincula l’anglès, l’art i la tecnologia

Una vintena d’alumnes  formaran part dels equips del club de bàsquet Salt

Des del curs 20-21 l’Ajuntament de Salt i la Universitat de Girona impulsen la Càtedra Tekhné, de pensament, tecnologia i aprenentatge creatiu. La Càtedra té per missió fer de la Universitat de Girona i dels municipis de la seva xarxa referents acadèmics i d’administració local, respectivament, en l’esfera internacional de les Tecnologies per a l’Aprenentatge Creatiu i la Inclusió Social.

La Càtedra treballa conjuntament amb el municipi i les seves organitzacions per connectar experiències d’aprenentatge i assegurar que els infants i joves, desenvolupin competències digitals.

Aquest migdia, s’ha presentat el Projecte Basquet ChangeMaker: Juga , inclou i educa (BaskEUball) , que ha sorgit d’una idea del Club Bàsquet Salt, que consensuada amb les tècniques d’educació de la vila i el grup de recerca UdiGitalEdu i la Càtedra Tekhné de la Universitat de Girona, ha esdevingut un projecte Europeu amb socis d’Espanya, Lituània i Grècia. Xavier Jiménez del CB Salt destacava que gràcies al projecte han pogut arribar a més nois i noies pels seus equips i a nous col·lectius.

Per Jordi Freixenet, Director de la Càtedra Tekhné, projectes com el BasKEUball els permet fer projectes de recerca amb i pels mestres, i en definitiva amb i per a les escoles.

Durant els primers deu mesos de l’acció, el consorci ha pensat com integrar el bàsquet al currículum de les escoles i ha esbossat un programa d’activitats extraescolars amb la finalitat de garantir una educació integral i de qualitat pels infants,  que ha culminat amb l’elaboració de dos recursos per guiar als mestres, entrenadors i monitors d’extraescolars que participaran en el pilot. 

Aquest curs acadèmic (2023/2024), les escoles del consorci han seleccionat una vintena d’alumnes (deu nens i deu nenes) i alhora s’oferirà un programa gratuït d’extraescolars per a tots els membres dels equips de bàsquet involucrats al projecte. La proposta d’extraescolars inclourà una àmplia gamma d’activitats lúdiques per dur a la pràctica en espais interiors i exteriors tant en la llengua vehicular dels centres educatius com en anglès: art, ciència, tecnologies creatives, jocs populars i esportius, etc. Per la Directora de l’Escola la Farga Natàlia Nadal , el projecte els ha permès posar l’esport al centre de l’educació i alhora extendre-la mes enllà de la pròpia escola.

Simultàniament, el projecte integra el bàsquet al currículum acadèmic de les escoles participants. Inicialment, a Educació Física i a les dinamitzacions del patí, però s’espera que més endavant ho faci en altres àrees com ara matemàtiques, ciències o música (basket beat).

Aquesta acció culmina amb tres tornejos presencials de bàsquet a Grècia, Lituània i Espanya, una oportunitat única pels infants.

El regidor d’Educació Adrià Martín posa en valor aquest projecte perquè permet reforçar les polítiques en Educació 360 que es duen a terme des de l’Ajuntament.

L’alcalde de Salt Jordi Viñas ha destacat el valor afegit que suposa la càtedra en els projectes d’inclusió i d’igualtat d’oportunitats a Salt i ha afegit que aquest nou projecte ‘BaskEUball’ a més vincula l’Esport, l’anglès, l’art i la tecnologia, per tant un projecte global i internacional.

La Vicerectora de Territori i Compromís Social de la UdG Dra. Silvia Llach, valorava molt positivament el projecte, que permet a la universitat escoltar el territori i respondre a les seves necessitats, d’igual a igual, des del compromís comunitari, millorant la universitat des de la igualtat.

La Càtedra Tekhné també ha desenvolupat a Salt altres projectes: Talent Maker amb l’escola El Pla, MonTech amb el Gegant del Rec i el Veïnat, Creative Steam amb l’IES Salvador Sunyer i l’IES Vallvera el projecte DIVERSE i InvenCAT.

Latest Posts

spot_img

un xic de tot