El PSC de Salt insta a la Generalitat a aclarir quan va aprovar el Pla General perquè l’IKEA Girona s’instal·li a Salt


Els socialistes sospiten que «a tres mesos de les eleccions els terrenys no són comercials i els inversors no poden posar cap classe d’establiment»

El candidat a alcalde del PSC de Salt, Joan Martín Puntada, ha instat la Generalitat «o bé, la Comissió d’Urbanisme a aclarir quan va aprovar definitivament la modificació del Pla General d’Ordenació Urbana de Salt que ha de permetre que Ikea s’instal·li al municipi». Joan Martín sospita que «no està tot fet com al·lega el govern d’ERC i la CUP i a tres mesos de les eleccions els terrenys no són comercials i els inversors no poden posar cap classe d’establiment».
Els socialistes es pregunten si el govern de Jordi Viñas ja té el vistiplau de la Generalitat, si ja s’ha pronunciat la comissió d’urbanisme i on són els informes favorables de la Direcció General de Comerç. A més afegeix que «volem saber si «l’entitat urbanística de l’àrea metropolitana del Gironès s’ha pronunciat». A l’equip de govern els torna a reiterar una pregunta que ja va fer en el ple extraordinari de fa una setmana: «Com és que encara estem enviant informes, si ja està tot fet?».
El grup socialista recorda que fa prop de dos anys i mig que més de 4.000 saltencs i saltenques van participar en una consulta popular i van avalar amb prop del 90% dels suports que el sector tingui usos comercials. Els socialistes volen saber quan es va aprovar definitivament la modificació del Pla General per part de la Generalitat sense haver-ho passat pel ple de Salt». Els socialistes recorden que el principal soci d’ERC al govern, la CUP, s’ha oposat sempre al projecte.


El PSC lamenta el retard en l’arribada d’una inversió que podria ser multimilionària i que revertiria en la creació de llocs de treball, a més de suposar una important suma de diners en impostos per a l’Ajuntament de Salt.


Martín també denuncia l’incompliment repetit de reunir la comissió d’impuls, que només ha celebrat una sessió en dos anys i escaig. El grup socialista va demanar en el ple extraordinari un informe amb la tramitació urbanística pendent i en quina situació estan els tràmits. Martín lamenta que «més enllà de les declaracions als mitjans i les evasives a la sala de plens, l’alcalde Jordi Viñas no hagi aclarit quan ni com vindrà Ikea a Salt».

FER UN COMENTARI

Si us plau, introdueixi el seu comentari!
Si us plau, introdueixi el seu nom aquí