Salt posa en marxa una nova plataforma virtual de Participació Ciutadana

Entra en funcionament la web des d’on es gestionaran processos i accions participatives

L’Ajuntament de Salt va posar en funcionament el passat dia 21 de Maig una nova pàgina web des d’on es gestionaran processos i accions participatives.“decidim.salt.cat” és un web basat en la plataforma DECIDIM, una experiència en línia que ja funciona a la ciutat de Barcelona. A partir d’aquesta experiència, s’ha creat una xarxa de municipis d’arreu de Catalunya que utilitzen aquesta plataforma i que, a més, permet compartir coneixements entre ells.

La primera consulta serà per posar el nom “1 d’octubre” a un espai de la vila

El nou web té per objectiu oferir a la ciutadania una informació centralitzada dels processos participatius en la seva globalitat (agenda, fases, equipaments on es realitzen les accions, retorn de la participació, etc), tant d’aquells que ja s’han fet com dels que es faran en un futur, així com dels processos purament virtuals com també ser un complement per aquells que es fan a peu de carrer.

La primera experiència a Salt amb la plataforma DECIDIM serà per fer una consulta popular plantejant a la ciutadania anomenar “1 d’Octubre” a un espai públic de la Vila, en memòria dels fets ocorreguts el passat 1 d’octubre del 2017 a Catalunya, en la línia d’altres actuacions similars que estan duent a terme altres municipis gironins. En aquesta consulta es demanarà, primer, si la ciutadania vol que hi hagi un espai públic amb aquest nom i, en segon terme, es plantejarà donar el nom a diversos espais actualment sense nom.

La informació estarà disponible al web a partir del proper dia 23 i a partir del dia 28 de Maig fins al 3 de Juny es podrà votar.​

FER UN COMENTARI

Si us plau, introdueixi el seu comentari!
Si us plau, introdueixi el seu nom aquí