Dimecres, abril 17, 2024
spot_imgspot_img

La Última

Vila neta, Vila bruta… un poble de con[trastos]

No teniu la sensació el poble està més deixat?

No cal que us convidem a passejar pels carrers, carrerons o places de Salt. Creiem que es evident que tenim “punts crítics” amb contenidors desbordats, carrers bruts, papereres en mal ús, zones amb la presència de mobles i andròmines a diari,  excrements i orins de gossos, carrers i parcs plens de mala herba, entre d’altres.

Desconeixem si es per falta de personal, poca freqüència de neteja, deixadesa per part del personal de la brigada o bé una clara falta de supervisió i despreocupació. O tot alhora.

La brutícia no es tan sols desagradable des del punt de vista visual, si no que també comporta riscos de salut com contaminacions o al·lèrgies.

Els residus

Ja es comencen a veure signes del nou adjudicatari per la gestió de residus i neteja de la vila de Salt. Ja corre algun vehicle elèctric de residus i tenim desenes de nous contenidors de recollida selectiva per substituir els actuals en el pàrquing de sorra del davant dels pisos de la Gassol.

Esperem que canviï, perquè ara, veiem contenidors desbordats, descuidats, bruts i amb mala olor. En alguns punts, sembla que el servei de recollida no és precisament diària i, fruit d’aquesta situació, aquestes zones ofereixen una desagradable estampa.

Nou contracte de neteja a Salt

Places i zones enjardinades

Sempre hi ha hagut herbes entre les voreres i la carretera però ara tenim zones dignes de l’Amazònia. Alguns exemples 

Diferents punts de Salt, herbes ja crescudes en la mateixa vorera o rampa peatonal.

Aquesta imatge es del Parc Monar,  la zona de Sínia i actual basa dels ànecs. Abans tot eren pedretes, ara una nova zona verda.  Esperem a treure l’herba a la nova edició de la Fira del Planter?

Aquesta fotografia la vam fer perquè vam trobar aquest pipican molt deixat i s’havia fet tractament d’higiene dies abans. El més curiós es que dies després vam trobar el pipican net i amb l’herba tallada. No som jardiners ni sabem de plagues… però el nostre sentit comú ens diu que no seria més eficaç fer un tractament una vegada netejada la zona?

Caques i Orins, La Gran Guerra.    

Som animalistes i sabem que el problema no son els gossos, son els amos. Gent molt incívica que passegen els seus  gossos  i deixen les seves deposicions com si aquestes no anessin amb ells; alguns ho fan de manera descarada, d’altres, mirant als costats per assegurar-se que ningú els ha vist. El més curiós es que a vegades aquests mateixos  tenen la barra de dir que els carrers estan brutíssims.

Per culpa d’aquests, moltes zones semblen autèntics camps de mines.

Ara farà alguns mesos que en el barri vell i altres zones que s’hi van afegir van plantar  cartells i alguna pancarta amb l’eslogan “NO volem caques de gos al NOstre Barri!!” . Però funciona? Creiem que si els veïns hi posen el seu granet, sí! El Barri Vell sembla més lliure de caques.

Les ordenances i les normes sense sancions no funcionen. Si un gos no porta xip, multa! No està sensat, multa! La gent cívica ho tenim en regla. Fins i tot ara trobem viable les futurístiques sancions per analítica de caques.

L’Ajuntament de Salt prohibirà l’accés dels gossos a 13 espais municipals

Es difícil crear una campanya per sensibilitzar els ciutadans i millorar la higiene dels carrers. Però volem pensar que l’Ajuntament, operaris i empreses adjudicataries d’aquest servei, fan el que poden, però tot i així les condicions estan lluny de les que haurien de ser.

Posem de la nostra part i que cadascú faci el possible per no embrutar i mantenir l’espai públic en condicions.

Cal fer alguna cosa per canviar-ho.

Us animem a dir-ho la vostra…

Redacció.

Salt modifica l’ordenança de control i tinença d’animals

Latest Posts

spot_img

un xic de tot