L’Ajuntament ha signat avui el nou contracte de neteja per als propers 4 anys

El contracte puja a més de 2,5 milions d’euros l’any i suposarà la renovació total dels contenidors del municipi.

 L’alcalde de Salt, Jordi Viñas (ERC),ha signat aquest matí el contracte de serveis de recollida de residus, neteja viària i deixalleria municipal. Per primera vegada s´agrupa en un sol contracte el que ara està dividit en set, aquesta agrupació de contractes ha de facilitar les tasques de control del compliment de les obligacions del contractista, optimitzant-ne els recursos i millorant-ne les gestions.

Es tracta del contracte més important de l’Ajuntament d’aquesta legislatura i ascendeix a més de 2,5 milions d’euros anuals, per un període de quatre anys, amb possibilitat de dues pròrrogues anuals més.Entre les principals novetats del nou contracte en destaca:

  • L’obligatorietat de l’empresa de cobrir les baixes dels treballadors per malaltia i vacances de manera que el servei no quedi afectat, un dels punts que amb la retallada que va patir l’actual contracte l’any 2013 va quedar afectat i que impedia la correcta programació de moltes de les tasques contractuals per manca d’efectius.
  • La recollida porta a porta les restes de la poda als habitatges que en generin.
  • La renovació de tots els contenidors del municipi, que entraran en servei en un termini màxim de sis mesos, més grans i que podran ser operats per camions de carga bilateral, permetent que totes les illes tinguin totes les tipologies de faccions de recollida. L’elevada capacitat dels nous contenidors permetrà reduir el nombre d’illes del municipi per guanyar més espais,  racionalitzar el servei i endreçar el municipi, guanyant espais pels veïns i places d’aparcament.
  • El canvi de contenidors permetrà posar en marxa per primer cop a Catalunya un sistema de contenidors d’orgànica que s’hauran d’activar amb una tarja, que també donarà accés als serveis de la deixalleria i la deixalleria mòbil.
  • Ampliació de la recollida comercial -vidre i paper- a 6 dies setmanals i recollida de voluminosos els 365 dies de l´any.
  • Recuperació de la gestió íntegra de la deixalleria, actualment gestionada pel Consell Comarcal.

L’empresa adjudicatària és Fomento de contrucciones y Contratas SA

La voluntat de l’Ajuntament de Salt és apostar per un contracte que inclou grans millores que han de permetre avançar cap a una millora els índexs de recollida de residus, una minimització els costos gràcies a l’optimització dels recursos i la millora de la imatge del municipi amb novetats com la instal·lació de contenidors nous, nova maquinària amb sistema de recollida bilateral (pels dos costats de la cabina operat pel conductor) tant per als soterrats com  per als de superfície i la recollida preferentment en horari diürn, així com la millora del servei de neteja viària. El nou contracte que entrarà en vigor properament contempla una fase d’implementació que engloba el període dels sis primers mesos i està condicionada pels terminis d’entrega dels equips i materials necessaris per a la realització del servei. Des de l’Ajuntament s’en farà un seguiment exhaustiu del seu compliment.

FER UN COMENTARI

Si us plau, introdueixi el seu comentari!
Si us plau, introdueixi el seu nom aquí