L’Ajuntament de Salt prohibirà l’accés dels gossos a 13 espais municipals per garantir-ne la salubritat

La policia local vigilarà aquests espais i sancionarà la presència dels animals amb multes fins a 750 euros

L’Ajuntament de Salt ha iniciat aquesta setmana la col·locació de 13 cartells a diferents espais públics municipals on es prohibeix la presència de gossos per tal de garantir-ne la salubritat i la higiene i protegir els infants. Els propietaris de gossos que infringeixin aquesta norma s’enfrontaran a multes de 750 euros.

Des del consistori s’ha optat per aquesta alternativa amb l’objectiu de garantir la higiene dels llocs més freqüentats pels saltencs i saltenques, i després de múltiples campanyes i intents per evitar la presència de caques de gos i davant la dificultat de poder sancionar als propietaris que no recullen les caques.

La iniciativa vol, per tant, lluitar contra l’incivisme a places i parcs municipals un cop aprovada i amb l’entrada en vigor de la nova ordenança de tinença d’animals, i després d’una nova campanya a peu de carrer amb dos informadors d’hàbits higiènics i salut.

Aquesta campanya s’ha realitzat durant els darrers 4 mesos i s’ha parlat amb 345 propietaris de gossos a qui s’han repartit més de 700 bosses per recollir excrements, s’han identificat 228 gossos no censats, dels que 128 anaven deslligats (14 de races potencialment perilloses) i 29 gossos de raça potencialment perillosa no portaven morrió.

La regidora de Salut, Isabel Alberch ha explicat que la prohibició d’aquest espais ha estat fruit del treball conjunt realitzat per l’àrea de Salut amb la policia local de Salt.

“Hem identificat els 13 punts més conflictius i hi estem actuat amb fermesa. Considerem imprescindible realitzar una acció immediata per garantir la higiene i la salubritat dels parcs i places on juguen els nens i la gent passeja i descansa, treballarem contra l’incivisme entre tots”, ha declarat la regidora de Salt.

La sanció pot arribar als 750€ i la policia local ja ha preparat un pla de xoc per controlar aquests espais a mesura que es vagin col·locant els cartells. En paral·lel, l’Ajuntament treballa amb noves campanyes informatives i divulgatives.

“Amb la mesura s’espera poder acabar amb l’incivisme d’alguns propietaris d’animals que sistemàticament embruten places i zones verdes del municipi i que no respecten la normativa actual”, ha conclòs la regidora de Salut Isabel Alberch.

La mesura està previst aplicar-la davant de l’escola les Arrels, als jardinets del passatge de les Bernardes, al cementiri, a la plaça Verdaguer, a la Plaça del President Lluís Companys, als jardinets de la Massana, a les zones verdes de la Plaça Catalunya, a la part dels vianants del c/Guilleries, a la zona verda del c/Filadores, al Passatge el Talleret de Salt, a la Plaça Canigó, als espais verds de la Plaça de la Ciutat d’Olot i a la placeta del carrer Pompeu Fabra.

3 COMENTARIS

  1. Molt bé que en expliqueu les zones on no poden pixar els animals, ara els gosos pixens als carrers urbans adjacents a aquestes zones, es a dir ens escampen els pixats i la merda a devant de les nostres cases ( per descomptat no a devant de les cases dels propietaris dels animals que porten a pasejar).
    Avui he avisat a un funcionari municipal que una persona portaba dos gosos i els dexava pixar a les faroles del carrer Major, lo primer que ma dit es que per iniciar la feina primer avia d’anar a l’Ajuntament a fitxar ?

  2. Si els polítics poden anar per què els gossos no? Són més dignes que vosaltres que només sabeu cobrar i fer-vos fotos pel twiter inútils

  3. Bona tarda,
    Ja fa dies que penso al caminar pel carril bici camí de Bescanó sobre tot els diumenges el poc control que ja, grups no familiars, bicicletes en grups a gran velocitat, cavalls ocupant tot el carril en les corresponents excrements, ponies, aprofitant en alguns trams fer al trot, fins i tot algun carro carregat de gent. Clar no vull dir que tothom es comporta igual. Potser caldria saber de quins municipis venen, no?

FER UN COMENTARI

Si us plau, introdueixi el seu comentari!
Si us plau, introdueixi el seu nom aquí