Dimarts, juny 25, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

La Última

Manifestació ANTIRACISTA a SALT

Més d’una vintena d’entitats planten cara al racisme en una manifestació convocada demà a Salt per l’Octubre Antiracista

El 12 d’octubre, una data que històricament ha estat associada amb la celebració de la Hispanitat, arriba enguany amb un ressò diferent a les ciutats de Girona i Salt. Sota el paraigua de la iniciativa Octubre Antiracista, una vintena d’entitats ciutadanes d’aquestes localitats s’han agrupat per cridar l’atenció sobre el racisme institucional i social que molts ciutadans experimenten en el seu dia a dia. Amb una sèrie d’activitats programades per al dia 12, aquesta coalició busca educar, sensibilitzar i promoure l’acció antiracista.

Mobilització Ciutadana:

La plataforma Octubre Antiracista ha convocat una manifestació per al 12 d’octubre a les 19h, amb l’objectiu de visibilitzar i combatre el racisme. Sota el lema “Prou racisme, ni a Salt ni enlloc”, la manifestació recorrerà els carrers de la població, expressant un rebuig categòric al racisme i la discriminació. La jornada començarà a les 15 hores amb un taller de pancartes i un mural col·laboratiu amb l’artista Diego Ojeda «Nadiemedicearte», seguit d’una taula rodona a les 17h sobre com combatre el racisme des dels barris. La manifestació, que sortirà de la Plaça Catalunya de Salt, culminarà a l’escola La Farga, on es llegirà un manifest que reclama una perspectiva antiracista en el funcionament de les entitats socials i polítiques.

Context Demogràfic:

A Salt, el 41% de la població no és blanca, mentre que a Girona aquest percentatge és del 25%. Aquesta realitat demogràfica, juntament amb les experiències de discriminació sistemàtica, ha estat el motor darrere de la creació de l’Octubre Antiracista. L’objectiu és posar l’antiracisme al centre de la discussió i recordar que el 12 d’octubre, més que una celebració, és una oportunitat per reflexionar sobre l’impacte continuat del racisme en la societat.

Compromís i Solidaritat:

L’Octubre Antiracista és fruit d’un concurs de projectes convocat per la comunalitat Som de Salt, i va ser proposat per l’entitat Salt’Educa. Amb el temps, la iniciativa ha guanyat suport i ara compta amb l’adhesió de vint entitats de Salt i Girona, incloent associacions de veïns, entitats culturals i organitzacions socials. Aquesta mobilització exemplifica una resposta comunitària fortament arrelada, que aspira a generar un canvi tangible en la lluita contra el racisme.

L’Octubre Antiracista emergeix com una resposta robusta i unitària davant la discriminació racial a Girona i Salt. A través d’activitats de sensibilització i mobilització, les entitats implicades aspiren a fomentar un entorn més inclusiu i respectuós per a tots els ciutadans. La jornada del 12 d’octubre servirà com una plataforma per a la reflexió, l’educació i l’acció cívica en la lluita contra el racisme, posant de manifest la necessitat d’un compromís ferri en la construcció d’una societat més justa i igualitària.

Latest Posts

spot_img

un xic de tot