Exposició sobre la Guerra Civil: “La guerra vista pels petits”

L’Escola Montfalgars de Girona hem muntat una exposició en el marc del 80è aniversari de la fi “oficial” de la Guerra Civil Espanyola (1936-1939). 

L’exposició es diu “LA GUERRA VISTA PELS PETITS” i en ella mostrem els 21 dibuixos que van fer els nens i nenes del Grup Escolar Carles Marx de Girona (actual La Salle) a finals de l’any 1937, en plena Guerra Civil. Alguns d’ells (“tunejats”) ja es podien veure a la sala 13 del Museu d’Història però, ara és la primera vegada que s’exposen tots junts tal i com són originalment (menys els tamany que s’ha augmentat a A3, per fer-los més visibles ja que els originals són en una mena de paper A5). La mostra compte amb 29 plafons de 30×40 amb el total dels dibuixos i unes senzilles explicacions introductòries del moment històric en què es van fer.

L’exposició està destinada, originalment, als nens i nenes de cicle superior per a quan treballin la Guerra Civil Espanyola (complementant la lectura de la novel·la juvenil il·lustrada Un dia de bombes, també sorgida a la nostra escola, i una visita guiada al refugi antiaeri de Jardí de la Infància amb el Museu d’Història).

també sorgida a la nostra escola, i una visita guiada al refugi antiaeri de Jardí de la Infància amb el Museu d’Història).

FER UN COMENTARI

Si us plau, introdueixi el seu comentari!
Si us plau, introdueixi el seu nom aquí