Dimarts, juny 25, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

La Última

La guerra vista pels petits. Escola Montfalgars

Exposició sobre la Guerra Civil: “La guerra vista pels petits”

L’Escola Montfalgars de Girona hem muntat una exposició en el marc del 80è aniversari de la fi “oficial” de la Guerra Civil Espanyola (1936-1939). 

L’exposició es diu “LA GUERRA VISTA PELS PETITS” i en ella mostrem els 21 dibuixos que van fer els nens i nenes del Grup Escolar Carles Marx de Girona (actual La Salle) a finals de l’any 1937, en plena Guerra Civil. Alguns d’ells (“tunejats”) ja es podien veure a la sala 13 del Museu d’Història però, ara és la primera vegada que s’exposen tots junts tal i com són originalment (menys els tamany que s’ha augmentat a A3, per fer-los més visibles ja que els originals són en una mena de paper A5). La mostra compte amb 29 plafons de 30×40 amb el total dels dibuixos i unes senzilles explicacions introductòries del moment històric en què es van fer.

L’exposició està destinada, originalment, als nens i nenes de cicle superior per a quan treballin la Guerra Civil Espanyola (complementant la lectura de la novel·la juvenil il·lustrada Un dia de bombes, també sorgida a la nostra escola, i una visita guiada al refugi antiaeri de Jardí de la Infància amb el Museu d’Història).

també sorgida a la nostra escola, i una visita guiada al refugi antiaeri de Jardí de la Infància amb el Museu d’Història).

Latest Posts

spot_img

un xic de tot