L’ATENEU PRESENTA 3 CURSOS PER A FORMAR MÉS CICLISTES. UN CANVI DE MOBILITAT URBANA

L’Ateneu Coma Cros de Salt, a través del taller de bicicletes popular La Comucleta, presenta aquest divendres tres cursos de formació i promoció del ciclisme urbà. La presentació serà a les 16h a el Teler de l’Ateneu. L’acte durarà uns 30 minuts amb presència de personal tècnic i representants de l’administració, alumnat i professorat. Les inscripcions ja son obertes a través del web de l’Ateneu.

Els tres cursos son impartits des de l’expertesa de tres entitats que treballen per la bicicleta des de l’economia social i solidària (ESS), i amb la guia d’un projecte amb 35 anys d’experiència com és Biciclot.

El primer curs va arrancar el dilluns i seguirà fins el 10 de juny, és tracta d’un curs teòric i pràctic de Circulació Urbana, per formar a les formadores que ensenyin a pedalar,conduir i circular. Els alumnes faran pràctiques en grups escolars de 6è de primària (impartit per Factoria de Ciclistes, metodologia 1bici+), amb un total de 45h.

Els altres dos cursos comencen aquest mes de maig, i son adreçats a un públic més genèric, tant per a inserció sociolaboral com per a usuàries de la bicicleta. Per una banda, del 26 al 29 de maig curs teòric i pràctic de Bicicleta adaptada i  proba pilot a la residencia de gent gran de Salt (impartit per Aurora.coop, projecte No limits Bikes), amb un total de 25h.

I del 17 de maig 8 de juny, curs teòric i pràctic de Mecànica de bicicleta per a la inserció sociolaboral (impartit per Biciclot, projecte Rebiciclem), amb un total de 48h

La Comucleta

A l’Ateneu, des del taller bicis popular La Comucleta, aposten per formar persones en instrucció, conducció de tricicles i mecànica per a realitzar les tasques i accions que suposen fer un canvi de mobilitat urbana, centrats en l’ús de la bicicleta.

Una proposta pel canvi de mobilitat és que tot l’alumnat de la ciutat aprengui a pedalar, conduir i circular correctament. Per això és imprescindible formar formadores. Actualment des de la Comucleta ja s’imparteixen classes regulars de conducció a una escola de Salt (La Farga). També es fan intervencions al INS Vallvera i en casals d’estiu de Salt. Des d’aquestes experiències s’ha detectat que hi ha demanda, necessitat i fa falta trobar els recursos.

FER UN COMENTARI

Si us plau, introdueixi el seu comentari!
Si us plau, introdueixi el seu nom aquí