Dijous, juliol 25, 2024
spot_imgspot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

La Última

Inauguració del nou Alcampo a l’Espai Gironès

Neix Alcampo Salt-Girona amb vocació de ser un pol d’atracció comercial i motor de creació d’ocupació a la comarca

Amb la seva inauguració, els clients poden triar des d’avui entre milers de referències d’alimentació, entre les quals apareix un ampli assortiment de productes locals.

L’arribada d’Alcampo a Salt és des d’avui una realitat. Les portes del primer hipermercat de la companyia a Girona, ubicat al centre comercial Espai Gironès, han obert amb la vocació de convertir-se en el “centre de referència a la comarca” i contribuir perquè Salt sigui “un pol d’atracció comercial i de creació d’ocupació”.

“Avui obrim Alcampo Salt-Girona amb el compromís de crear valor, ocupació i riquesa a la comarca i assegurar una cistella de la compra variada, de qualitat i al millor preu”, ha dit el director d’Alcampo Salt-Girona, José Alejandro Marcos, davant una important representació del món institucional, empresarial i social de les comarques gironines que ha assistit a la inauguració del centre.

Presentació Nou Alcampo Girona Espai Girones 183 TotSalt

“Il·lusionat” amb poder portar a Girona els valors i el model comercial d’Alcampo, Marcos ha assegurat que el compromís amb la terra i amb la feina es demostra de la manera que ho fa Alcampo Salt-Girona que neix amb una plantilla de 144 professionals, dels quals un 8,3% són persones amb discapacitat. Més de la meitat dels nous treballadors són de Salt, als quals s’ha de sumar un 35% més de Girona. Tots ells han comptat amb una àmplia i variada formació, tant teòrica com a pràctica.

Després d’una inversió de 9 milions d’euros i cinc mesos d’obres, els clients trobaran des d’avui, entre les 9:30 i les 22 hores ininterrompudament de dilluns a dissabte, milers de referències de productes diferents, repartides en els 4.500 metres quadrats de superfície que ocupa l’hipermercat.

“Ja que a l’ADN d’Alcampo figura cooperar amb les empreses agroalimentàries de l’entorn, la gran majoria petits productors”, ha explicat Marcos, el nou hipermercat inclou un extens assortiment de productes d’alimentació de proximitat, procedent de les llotges catalanes -com la de Roses o Sant Carles de la Ràpita- així com de ramaders, envasadors, petits industrials i agricultors de Girona i de tota Catalunya, entre els que destaquen Avinyo (carns i embotits), Tarradellas, Torrent i fills (carns), La Fleca de l’Empordà (pa i pastisseria) i la Conca de la Tordera (fruites).

Marcos, que estén la mà a impulsar noves aliances amb proveïdors gironins per incrementar la xifra de 39 milions d’euros que Alcampo ha adquirit a proveïdors locals, ha afegit que “Alcampo està compromesa amb el producte que és bo, sa i local”.

Per aquest motiu, el nou hipermercat atorga un gran protagonisme a l’alimentació, especialment els productes frescos, dedicant-hi una superfície de 1.100 metres quadrats. Una vintena de treballadors s’encarregaran de despatxar als mostradors tradicionals de fleca, pastisseria, peixateria, així com de xarcuteria, formatges, carnisseria i plats preparats, on els clients podran triar entre les 16 opcions diferents que s’elaboraran cada dia.

A més, hi ha una gran oferta de bodega i de productes halal, i el client disposa d’un passadís d’aliments especials i ecològics, on actualment, s’ofereixen 200 referències. L’objectiu és satisfer la demanda del client local, tant l’autòcton com l’estranger, però també la dels molts turistes francesos que s’acosten diàriament a la comarca.

Conjuntament amb això, l’hipermercat ofereix un espai de 215 metres quadrats destinat al tèxtil, amb els bàsics i una oferta especialitzada, i dos passadissos dedicats a la llar, en els quals es podrà adquirir electrodomèstics de tota mena.

Un hipermercat que neix amb vocació de cuidar el Planeta

L’hipermercat de Salt-Girona obre sent residu zero, és a dir, que el 100% dels residus que genera són reciclats o valoritzats energèticament, evitant que vagin a l’abocador. A més, el 100% de l’energia que farà servir aquest centre procedeix de fonts renovables amb certificats de garantia d’origen.

Aquest nou centre, des del primer moment, fidel a la lluita contra el desaprofitament alimentari, treballa amb la solució Smartway, basada en la intel·ligència artificial per gestionar l’excedent d’aliments que identificarà en els lineals els productes que tenen propera la data de caducitat. Llavors triarà l’opció adequada per rebaixar-los o donar-los.

Aliança amb d’altres actors

L’obertura d’aquest nou hipermercat representa per la companyia una forma d’aportar valor a la societat a cada localitat en la que s’estableix i sempre amb “l’aliança amb d’altres actors socials amb la finalitat de millorar la vida de les persones”.

Per això, el director d’Alcampo Salt-Girona ha aprofitat l’acte d’inauguració per reiterar l’agraïment a l’Ajuntament de Salt i a Espai Gironès pel seu acompanyament i el recolzament constant, igual que a la Fundació Adecco e Inserta de la ONCE, que han ajudat a la selecció i formació dels professionals.

Amb aquesta obertura, Alcampo compta ja a Catalunya amb 56 botigues, de les quals deu són hipermercats i 46 supermercats (44 dels quals franquiciats), i suma més de 2.000 treballadors. La seva inauguració constitueix un punt i seguit a una història que va començar el 1990 amb l’estrena a Sant Quirze del Vallès del primer centre de Catalunya.

“Des d’aleshores, cada dia ens aixequem amb l’objectiu de crear experiències de compra inoblidables per tots els nostres clients i fer dels nostres centres un punt de trobada i convivència”, ha finalitzat el director d’Alcampo Salt-Girona.

Per la seva banda, el gerent de l’Espai Gironès, Pau Jordà, ha manifestat: “Donem la benvinguda a un partner estratègic com és Alcampo en la seva primera implantació al territori gironí, aportant el nostre gra de sorra per seguir creant valor i riquesa per a les comarques gironines”.

Declaracions Audios

Declaracions de José Alejandro Marcos, director d’Alcampo Salt-Girona; Pau Jordà, gerent Centre Comercial Espai Gironès; i Jordi Viñas, alcalde de Salt

Latest Posts

spot_img

un xic de tot