El projecte d’horticultura ecològica Biodrissa, trampolí empresarial de la Fundació Drissa
L’entitat tanca l’any 2017 amb un creixement de la plantilla del 12%, un total de 123 empleats, dels quals, 74 són treballadors amb problemes de salut mental
La Fundació Drissa, entitat sense ànim de lucre dedicada a la inserció laboral de persones amb malaltia mental, és un dels grans productors ecològics de les comarques gironines. Sobre el seu projecte d’horticultura ecològica pivota la posada en marxa de diferents línies de negoci que tenen com a objectiu augmentar la contractació del col·lectiu que abraça l’entitat. Aquest cap de setmana, la fundació gironina ha obert al públic per primera vegada l’explotació de terreny agrari ecològic que té a Campllong (Gironès), en el marc de la seva participació a “Benvinguts a pagès” —jornades organitzades per la Generalitat de Catalunya—, i amb la finalitat de donar a conèixer els productes ecològics que ven i distribueix amb la marca Biodrissa.
La Fundació Drissa, és un dels grans productors ecològics de les comarques gironines
La finca ecològica de la Fundació Drissa abasta 11 hectàrees d’extensió, de les quals 4 són una zona boscosa, de roures i alzines, i la resta estan destinades al cultiu de fruiters, verdures i hortalisses de la temporada. També compta amb una petita explotació apícola. Els productes es transformen i comercialitzen a l’obrador i la botiga pròpia Biodrissa —ubicada al Mercat del Lleó de Girona— i es venen a grans distribuïdores, comerços especialitzats i restaurants.
Trampolí empresarial a tres anys vista
Sobre el projecte d’agricultura ecològica pivoten diferents línies de negoci que l’entitat està posant en marxa i que desplegarà durant els propers tres anys. En aquests moments s’està treballant per al desenvolupament del servei de càtering Biodrissa. El negoci es fonamenta en el concepte de producte “saludable” i de “proximitat”, atès que s’alimenta dels productes de l’horta ecològica i transformats que es duen a terme a l’obrador. També es preveu l’obertura de nous punts de venda al centre de la ciutat, un projecte que es presentarà en breu. D’altra banda destaca “Aula de Natura”, un projecte que neix amb la voluntat de donar a conèixer de manera sostenible els productes Biodrissa i la feina dels pagesos que hi treballen, la seva importància i com aquesta pot contribuir al mantenir el medi ambient i alhora sensibilitzar la ciutadania sobre la malaltia mental. Es desplegarà una cartera de serveis centrada en diferents activitats i jornades vinculades a l’horticultura ecològica de la finca.
Drissa tanca l’any 2017 amb un creixement de la plantilla de treballadors del 12%, un total de 123 empleats, dels quals, 74 són persones amb malaltia mental. De total d’ingressos de l’entitat, 2.494.302 euros l’any passat, un 62% correspon a la prestació de serveis socials i el 38% restant a l’activitat de serveis productius.
L’any 2016 la taxa d’ocupació de les persones amb discapacitat es va incrementar en totes les tipologies, tret de la salut mental que va caure un 1,6%.