Dimecres, setembre 27, 2023
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

La Última

Valoració del PSC Salt sobre la retirada del glifosat

El PSC de Salt considera que l’eliminació del Glifosat a la vila arriba tard

El Grup municipal del PSC de Salt considera que la retirada de l’ús del glifosat és
positiva però que arriba tard i recorda que ja al 2015 es va aprovar per unanimitat
i amb el compromís de l’equip de govern, una moció per l’eliminació de l’ús
d’aquest herbicida.

[+] Veure notícia: S’elimina el glifosat pel tractament dels espais verds de la vila de Salt

El regidor i alcaldable del PSC de Salt, Joan Martín, s’ha mostrat satisfet per la retirada de l’ús del glifosat al municipi però considera que la mesura a favor de la salut pública arriba tard, recordant que al novembre de 2015 el grup municipal socialista va presentar una moció per retirar l’ús d’aquest herbicida, al·ludint a la seva potencial perillositat. Aquesta moció va obtenir el suport de tots els grups municipals, amb aportacions concretes per part de l’equip de govern format per ERC i IPS-CUP.

“Ens alegrem que per fi s’hagi deixat d’utilitzar un producte que la Organització Mundial de la Salut considera com potencialment cancerigen pels humans des del 2015, motiu pel qual el grup del PSC va presentar al novembre d’aquell any una moció per instar a l’eliminació de l’ús del producte. Tot i així, no volem deixar de recordar que han passat quasi tres anys des de l’aprovació per unanimitat de la moció al plenari municipal i que durant aquest període s’ha continuat utilitzant el producte sense informar de forma detallada dels seus efectes a la ciutadania, tal i com s’havia compromès l’equip de govern”, ha dit Martín.
El regidor recorda que a la moció aprovada, entre altres qüestions, l’actual equip de govern en minoria de ERC i IpS-CUP va adoptar el compromís d’informar detalladament dels productes fitosanitaris utilitzats als veïns de les zones on s’apliquessin com exercici de transparència i per vetllar per la salut del medi i de les persones, i aquesta informació no s’ha donat, segons Martín.

Martín s’ha mostrat especialment sorprès en el retard tenint en compte que la regidora de l’àrea de Medi Ambient és de IpS-CUP i que aquest partit porta molts anys reivindicant una gestió diferent de la jardineria. “És paradoxal que un grup com IpS-CUP, encarregat de l’àrea de medi ambient, que porta anys reivindicant l’abandonament de l’ús de substàncies químiques i que aposta per un altre model de jardineria, quan arriba al govern triga tres anys a trobar una solució a una de les seves clàssiques reivindicacions i, a més ho ha de fer a instàncies de l’oposició. Aquest fet reflexa la falta de continguts en les seves propostes i el populisme de les seves proclames”, ha conclòs Joan Martín.

Latest Posts

spot_img
spot_img

un xic de tot