L’Ajuntament de Salt renovarà l’enllumenat de 8 carrers, parcs i places amb una inversió de 50.000 euros

L’actuació permetrà substituir les làmpades tradicionals per llums Leds que garanteixen un menor consum energètic i s’incorporen sensors de moviment en determinats punts per reduir la despesa.

S’augmentarà l’alçada d’algunes columnes i es redefinirà la seva distribució amb l’objectiu d’augmentar la visibilitat i oferir una major seguretat a la via pública.

L’Ajuntament de Salt substituirà l’enllumenat aquesta tardor de 8 carrers, places i parcs de la ciutat amb l’objectiu de reduir-ne la despesa energètica i millorar la seguretat a la via pública oferint una major il·luminació i incidint, especialment, en aquells punts foscos que s’han detectat.

La nova lluminària amb tecnologia Led permetrà substituir les làmpades tradicionals. A més, s’hi han incorporat sensors de moviment en determinats espais, com la zona tova de la plaça Catalunya, per poder optimitzar recursos amb criteris d’eficiència energètica.

El projecte per millorar l’enllumenat afecta el carrer Prat de la Riba (tram entre carrer Doctor Ferran i Rafael Masó); zona tova de la plaça Catalunya, carrer Francesc Macià (tram entre Països Catalans i Pep Ventura); zona de jocs infantils del parc de la Massana; Vorera de l’Estació Jove; Barri Vell (carrers Aguilera, Processó i Del Rec); carrer Tres de Març i el pati de Mas Llorenç.

La renovació i millora de l’enllumenat contempla, entre d’altres actuacions, crear nous punts de llums, retallar l’arbrat que tapa el punt de llum, augmentar l’alçada dels suports o redefinir-ne la ubicació amb l’objectiu de garantir oferir una major visibilitat als vianants, entra altres actuacions segons i l’estudi elaborat pels serveis tècnics municipals.

L’actuació de millora de l’enllumenat públic de Salt compta amb una subvenció de la Diputació de Girona.

El regidor d’Entorn Urbà, Àlex Barceló, ha manifestat que aquesta és una actuació que permetrà “actualitzar el sistema d’enllumenat de determinats punts de la ciutat que requerien una actuació per tal de millorar la seva visibilitat durant les nits”.

“A més hi hem incorporat noves tecnologies com els sensors de moviment per tal de reduir-ne la despesa de la factura elèctrica i implantar criteris d’eficiència energètica”, ha afegit el regidor, Àlex Barceló.

FER UN COMENTARI

Si us plau, introdueixi el seu comentari!
Si us plau, introdueixi el seu nom aquí