Dimarts, abril 23, 2024
spot_imgspot_img

La Última

Nous residents a l’Institut d’Assistència Sanitària

L’IAS dona la benvinguda oficial als 14 residents que faran la seva especialitat a l’organització

Vuit dels deu residents que han acabat aquest any han estat contractats per l’IAS

L’Institut d’Assistència Sanitària (IAS) ha celebrat avui la benvinguda oficial a la nova promoció de residents que s’han incorporat aquest any a la institució per a la seva formació durant un període de dos a quatre anys, en funció de l’especialitat. S’han integrat a l’IAS un total d’14 residents: 2 llevadores i 2 infermeres en salut mental que faran un cicle formatiu de dos anys; 3 metges residents de psiquiatria, 2 psicòlegs residents de psicologia clínica, i 5 residents de medicina familiar i comunitària en rotació hospitalària, amb una durada de quatre anys d’especialitat. Durant l’acte s’ha dut a terme també l’acte de comiat dels deu residents que han acabat la seva especialitat aquest curs.

Han participat en l’acte, conduit per la coordinadora de docència de l’IAS,  Cristina Gisbert, les diferents direccions assistencials: Josep Costa, director mèdic d’Atenció Especialitzada; Claudi Camps, director assistencial de Salut Mental i Addiccions; Margarita de Castro, adjunta a la direcció assistencial de Salut Mental; Núria Batlle, directora infermera d’Atenció Especialitzada. També han estat presents els tutors de les diferents especialitats: Alícia Ferrer, supervisora de sala de parts, i la llevadora Eva Casadevall, tutores de LLIR; Jordi Font, supervisor de psiquiatria d’aguts, i Pilar Oliveras, supervisora de rehabilitació psiquiàtrica, tutors dels residents d’infermeria especialitzada en salut mental; Laia Guerrero, metgessa de família i tutora hospitalària dels residents de família; Dolors Serrano i Susana Romero, psicòlogues clíniques i tutores dels PIR; i els psiquiatres Rafel Malagón, Montse Sitges, Sandra Cassà, Javier Merino i Maria Fe Martín, tutors dels MIR en psiquiatria.

Durant l’acte, els membres de la taula han posat de relleu el seguiment individualitzat de la formació i s’ha destacat l’objectiu de formar professionals “reflexius i crítics”. “La ment humana és com un paraigua, només funciona si està oberta”, ha dit el doctor Camps. “Més enllà de la simptomatologia i el diagnòstic els residents heu de veure el pacient”, ha afegit la doctora Gisbert.

Els residents es queden a treballar a l’IAS

Dels deu residents que han acabat la seva especialitat a l’IAS, set han triat els centres de la institució per quedar-s’hi a treballar: cinc professionals de salut mental, una llevadora i un metge de família.

01

L’IAS disposa de dues unitats docents Multiprofessionals per a la formació d’especialistes i col•labora amb universitats catalanes, especialment amb la Universitat de Girona, centres d’ensenyament i entitats de recerca d’arreu de Catalunya.  L’IAS està acreditat per part del Ministeri de Sanitat i Política Social com a Unitat Docent Multiprofessional de Salut Mental i Unitat Docent Multiprofessional d’Obstetrícia i Ginecologia. L’any 1996, la Xarxa de Salut Mental  va ser acreditada pel Ministeri d’Educació i Ciència per a la formació d’especialitats en Psiquiatria, l’any 1998 per a la formació de Psicòlegs Clínics i l’any 2000, per a la formació en Infermeria en Salut Mental. L’any 2007, l’Hospital Santa Caterina va rebre els primers residents per impartir l’especialitat de llevadores, que depenien d’una Unitat Docent única per a tota Catalunya. El 2009 es va obtenir l’acreditació hospitalària per a la formació de residents, que des d’aleshores forma una promoció cada any de Metges de Família en rotació hospitalària  i l’any 2014 el Ministeri va acreditar la Unitat Docent Multiprofessional d’Obstetrícia i Ginecologia.  Des que els diferents dispositius han estat acreditats, s’han format a l’IAS més de 180 residents.

Més de 700 alumnes durant un curs lectiu

A banda de la formació sanitària especialitzada que duen a terme els residents que han triat l’IAS com a centre docent, la institució acull més de 700 estudiants en pràctiques  durant el curs acadèmic. Concretament, durant el curs lectiu 2015-2016 varen efectuar les pràctiques acadèmiques:  304 estudiants de medicina, 7 de psicologia, 28  de diferents màsters i postgraus, 239 estudiants d’infermeria, 15 de fisioteràpia, 23 estudiants ciències de l’activitat física i l’esport,  4 educadors socials, 3 treballadors socials, 13 estudiants de formació professional de grau superior i 26 de grau mitjà.

Latest Posts

spot_img

un xic de tot