Dimarts, abril 23, 2024
spot_imgspot_img

La Última

Dermatòlegs de l’hospital Trueta faran revisions de la pell el proper dia 12 de juny per prevenir l’aparició de càncer

Dermatòlegs del Trueta faran revisions de la pell el proper dia 12 de juny per prevenir l’aparició de càncer

Es faran exploracions a les persones que, prèviament, hagin sol·licitat cita a través del web http://www.euromelanoma.org/spain o trucant al 915 434 535

Dos especialistes del Servei de Dermatologia de l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta participaran en la 19a. edició de la campanya Euromelanoma, que es farà al llarg de la setmana que ve, de l’11 al 15 de juny. En el marc d’aquesta campanya, durant el matí del dia 12 de juny, els dermatòlegs del Trueta realitzaran exploracions de la pell als ciutadans que, prèviament, hagin sol·licitat cita a través del web http://www.euromelanoma.org/spain o trucant al telèfon 915 434 535.

La iniciativa està pensada per promoure la conscienciació, la prevenció i el diagnòstic precoç del càncer de pell en la població. Aquesta campanya europea vol aportar informació sobre la importància de seguir uns hàbits saludables, donar a conèixer quins són els signes d’alarma de les lesions pigmentades i potenciar el diagnòstic precoç del melanoma, un dels càncers cutanis més agressius.

El càncer de pell és el més freqüent arreu del món. Una de les seves causes és l’exposició als raigs UV del sol de forma excessiva o prolongada. En els darrers anys, s’ha detectat un increment exponencial de casos de melanoma, un dels càncers de pell més agressius.

Segons dades del Registre poblacional de càncer de Girona 1994-2013, la incidència de melanoma a la Regió Sanitària de Girona és d’uns 11,7 casos per 100.000 habitants i any (10,5 casos, en els homes, i 12,9 casos, en les dones). El 2017 s’hi van diagnosticar 53 melanomes en homes i 46 en dones i van morir per aquest tipus de càncer 12 homes i 11 dones.

La incidència ha augmentat anualment un 2 % en els homes, mentre que en les dones s’ha mantingut estable. Aquest increment d’incidència és sobretot en els estadis més baixos dels tumors, en els més inicials. Aquest fet evidencia l’efectivitat de les mesures de detecció precoç, com ara la informació a la població, l’accés als recursos sanitaris, etc. La supervivència als 5 anys és del 88 % i s’ha incrementat un 4,6 % en els últims quinze anys. La supervivència relativa per a tots els estadis als 10 anys és del 83,1%

Latest Posts

spot_img

un xic de tot