Dimecres, maig 29, 2024
spot_imgspot_img

La Última

Policia de proximitat a Salt

Salt recuperar la figura de la policia de proximitat a tots els sectors del municipi

La unitat disposa d’un caporal i quatre agents que, supervisats per un sergent, estan en contacte i patrullen, diàriament, pels barris que tenen assignats

L’objectiu d’aquesta figura és que cada sector tingui un referent directe que coneix el dia a dia de la zona, estableix complicitats amb el teixit veïnal i comercial i pot resoldre, més fàcilment, les necessitats i problemàtiques que sorgeixen

L’Ajuntament de Salt continua endavant amb la planificació per dotar de tots els recursos necessaris a la Policia Local i apropar el cos a la ciutadania i, gràcies a aquest contacte, conèixer de primera mà i cobrir les necessitats i problemàtiques de tots els barris de la ciutat. En aquesta línia, i després de consolidar durant els darrers mesos la plantilla amb 57 agents, recentment s’ha recuperat la figura dels policies de proximitat vinculats a tots els sectors del municipi (oest, sud, centre i est).

A través dels també anomenats policies de barri, l’objectiu que es persegueix és el de facilitar que els veïns i veïnes disposin de referents i mantinguin un contacte molt més directe amb la Policia Local. La unitat està formada a hores d’ara per quatre agents i un caporal i està supervisada per un sergent. Cadascun dels sergents està vinculat a un dels quatre sectors amb els quals està dividit el municipi i per on, diàriament, hi patrulla i manté el contacte amb la ciutadania.

L’alcalde de Salt, Jordi Viñas, explica que “amb la proximitat que ens atorguen els agents de barri aconseguim un contacte molt més directe amb els veïns i veïnes de Salt i, d’aquesta manera, podem detectar més fàcilment i impulsar solucions a les problemàtiques que apareixen. Sense cap mena de dubte estem convençuts que són una figura que ens permet apropar la policia a la ciutadania i millorar la cooperació entre l’administració i els ciutadans dels barris de Salt”.

Per la seva banda, el regidor de Seguretat Ciutadana, Toni Vidal, afegeix que “amb els agents de proximitat podem aplicar estratègies i actuacions molt més quirúrgiques a cada sector perquè disposem d’un agent que ens fa de contacte directe i que viu el dia a dia de la zona. Gràcies a aquesta relació podem establir una complicitat entre el teixit veïnal i comercial de cada barri”.

Latest Posts

spot_img

un xic de tot