Dimarts, maig 21, 2024
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

La Última

Èxit rotund de la Fira de la Flor i el Planter a Salt

Una gentada omple el Parc Monar per visitar la 14ena Fira de la Flor i el Planter de Salt

La 14ena edició de la Fira de la Flor i el Planter de Salt ha estat tot un èxit i és que des de primera hora del matí una gentada ha omplert el Parc Monar per passejar entre els 26 expositors que han participat a l’edició d’enguany. Com és tradicional els productes de l’hora i de la pagesia predominen en aquesta fira que té com a un fet característic que és una trobada monogràfica d’aquest àmbit natural, tan arrelat al municipi de Salt des de temps immemorials. Per això, les parades amb flors i plantes són les majoritàries a la fira, però també n’hi havia de cistelleria, terrissa o cosmètica natural, entre d’altres. 

Abans del migdia la gentada que ja omplia la zona de la fira mostrava com és una trobada plenament consolidada que ja s’ha recuperat totalment de l’aturada obligada que es va haver de fer per la Covid, ja fa uns anys. Els tallers que s’han organitzat també s’han omplert de seguida, ja fos el d’empelts d’arbres fruiters, d’art floral, el de modelatge amb la tècnica de Jumpling Clay on els més petits han pogut fer divertíssimes figures o el taller de cata de sabors i olors de plantes. 

A quarts d’onze, l’alcalde de Salt, Jordi Viñas, ha presidit la inauguració de la fira i ha destacat “la importància de mantenir viva la tradició històrica de la vila amb el sector dels hortolans i la pagesia, que han marcat plenament l’evolució del mateix municipi”. En aquest sentit, ha volgut agrair als 26 expositors presents, “una xifra que ha anat a l’alça en els darrers anys i mostra la bona salut i l’aposta del consistori per aquesta fira”. També ha agraït als 19 comerços que durant aquesta setmana han engalanat el seus aparadors per ambientar bona part del poble en els dies previs a la mateixa Fira. S’ha aprofitar aquest moment per reconèixer i entregar el premi a la fleca La Bona Estona que ha guanyat els 300 euros del Concurs d’Aparadors d’enguany i s’ha recordat la menció especial que ha rebut el Mercat Municipal de Salt per una decoració que s’ha fet amb un projecte social i amb infants i joves que viuen al voltant de l’equipament municipal. 

La inauguarció també hi ha participat l’Associació de Veïns del Barri Vell, així com l’Associació Milfulles, col·laboradors i participants de la 14ena Fira de la Flor i el Planter. Precisament, des de l’entitat han recordat l’èxit d’activitats fetes en les jornades prèvies, com la neteja dels recs que es fa fer ahir amb “la voluntat de recuperar activitats que abans eren tradicionals i que ha de permetre mirar cap al futur”. També la caminada d’ahir a la tarda per les Deveses de Salt va ser un èxit amb la participació d’una vintena de persones que van seguir les interessants explicacions de Cesc Compte, guia de natura i divulgador ambiental. 

Una fira que organitza l’Ajuntament de Salt amb el suport del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, la Diputació de Girona, el Parc de les Deveses de Salt i la Comunitat de Regants de la Séquia Monar, a banda, de la col·laboració amb Càritas, la UNED, l’associació de Veïns del Barri Vell, l’entitat Kinbédeball, l’associació Milfulles i Arte Lier i l’Orquestra La Moderna. 

Latest Posts

spot_img
spot_img

un xic de tot