Dilluns, maig 20, 2024
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

La Última

Èxit en les donacions de sang, a la campanya solidària de Nadal d’Espai Gironès

L’Espai del Temps ja suma 38.830 minuts de voluntariat i es compta amb més d’una seixantena d’activitats solidàries

La segona edició de la campanya L’Espai del Temps, per promoure el voluntariat, ha continuat aquest cap de setmana amb una donació de sang que ha comptat amb la participació de 69 donants i vuit intents de donació. Aquest any per primer cop s’ha col·laborat amb el Banc de Sang i Teixits i dissabte i diumenge es va poder donar sang en una unitat instal·lada davant l’entrada principal del centre comercial. La iniciativa ha estat un èxit i cada donació s’ha convertit en vint minuts de temps de voluntariat. Tretze voluntaris més van donar 2.100 minuts en diferents activitats que s’han dut a terme. L’Espai del Temps ja suma 38.830 minuts. En relació al percentatge de voluntaris segons l’àrea a la qual han destinat els minuts és la següent: acció social, 37%; medi ambient, 35%; nens i joves, 20%; i gent gran, 8%

Per altra banda, les activitats que s’estan portant a terme al Centre Comercial per conscienciar sobre el voluntariat en el marc de la campanya solidària també estan tenint molta acceptació. El primers espectacles gratuïts de caràcter solidari per fer reflexionar als més petits, Contes del Món i Contes per la Pau, que es van dur a terme el 2 i el 9 de desembre de desembre a càrrec de la companyia de teatre La Minúscula, van aplegar un nombrós públic. Els espectacles es duen a terme tots els dissabtes del mes de desembre, a les 18h.

Després de l’èxit aconseguit l’any passat l’Espai Gironès ha tornat a impulsar aquest Nadal una nova edició de la campanya L’Espai del Temps i el passat 1 de desembre va posar en marxa de nou el seu comptador de minuts solidaris i fins el 5 de gener. L’objectiu és superar els resultats de l’any passat en que es van sumar 793 voluntaris que van regalar 75.530 minuts del seu temps per destinar-lo a les diferents activitats que es proposaven en el marc de la iniciativa, demostrant un cop més la solidaritat dels ciutadans de les comarques gironines. En aquesta edició es vol arribar als 100.000 minuts de voluntariat.

A més, el projecte va rebre un dels guardons amb més prestigi i referent de qualitat a nivell internacional, l’ICSC Silver Solal Award.

En aquesta ocasió la campanya compta amb quatre padrins: el capità del Girona FC Àlex Granell; l’actor i cantant Jordi Coll ; l’actriu i estrella del West End londinenc Madalena Alberto; i l’actor i cantant Roger Berruezo que també va ser un dels padrins l’edició anterior.

Més entitats col·laboradores

Aquest Nadal L’Espai del Temps compta amb 19 entitats i ONG de les comarques gironines i els voluntaris que hi participin en la campanya podran escollir entre més d’una seixantena d’activitats solidàries per destinar el seu temps a ajudar als altres.

Altres entitats que s’impliquen en la nova edició de L’Espai del Temps són: la residència Nostra Llar, Les Vetes, La Casita, Vincle, i el Casal dels Infants de Salt; el Centre geriàtric Maria Gay de Girona; Caritas; la Fundació Catalunya La Pedrera; la Fundació Altem de Figueres; la Fundació Privada Banc dels Aliments; el Grup Mifas; la Llar Oxalis; la Fundació Pasqual Maragall; APAPE del Pla de l’Estany; Terra Viva d’Olot ; APNAE i el Centre Educatiu Montilivi de Girona . També hi col·labora l’Ajuntament de Salt .

A la planta baixa del Centre Comercial s’ha habilitat una zona per informar a tots els que s’hi acostin dels detalls de la iniciativa i de com ho poden fer per col·laborar-hi.

Les activitats que s’han programat estan relacionades amb projectes solidaris de les comarques gironines que aborden problemàtiques socials en l’àmbit de la vellesa, els infants i el medi ambient i en els que es podrà col·laborar. I com a novetat aquesta edició inclou activitats amb entitats que treballen amb col·lectius vulnerables.

Les persones que hi participen han d’escollir el projecte o projectes que prefereixin i dir quant temps hi volen dedicar (no hi ha un mínim de temps).

Més d’una seixantena d’activitats solidàries

La campanya preveu que es dugin a terme activitats dins i fora de l’Espai Gironès. Algunes de les activitats que es poden fer són visites a residències d’avis i a centres que treballen amb persones amb minusvalies; tallers manuals amb persones grans en fase inicial de malalties neurodegeneratives; ajudar al carter reial a repartir joguines; passejar gossos de refugis d’animals i adoptar-los durant un temps; plantar arbustos al parc dels Aiguamolls de l’Empordà; fer tasques escolars i d’acompanyament educatiu; i ajudar a la divulgació de l’Alzheimer.

Per altra banda, a les instal·lacions del Centre Comercial es podran embolicar joguines i roba que el 4 de gener del 2018 el carter reial portarà al centre Educatiu Montilivi de Girona, i al Casal dels Infants i a La Casita de Salt. A més, hi haurà un taller de boles de Nadal al Kids Club que després es podran portar a les residències d’avis que col·laboren en la campanya.

Una preestrena d’una pel.lícula infantil

A més, en col·laboració amb Odeon Multicines Girona es durà a terme la preestrena d’una pel·lícula infantil.

Durant la campanya de Nadal també hi ha el tradicional Tió del 4 al 23 de desembre ( de les 17:30h a les 19:30h) i el 24 de desembre ( de les 11:30h a les 13:30h). Es podran portar cartes als carters reials i es duran a terme actuacions a benefici de la Marató de TV3 el diumenge 17 de desembre amb la Xaranga Damm-er ( a les 12h) i Les Supremes de Tossa ( a les 18h).

A tots els participants se’ls obsequia amb una samarreta de la campanya. El desenvolupament de L’Espai del Temps es pot seguir a través de les xarxes socials de l’Espai Gironès i del web: www.espaigirones.com/ i s’hi pot participar explicant l’experiència com a voluntari amb l’etiqueta #jodonoelmeutemps.

La setena campanya solidària

Amb aquesta campanya de Nadal l’Espai Gironès vol insistir en la importància de destinar temps a ajudar a les persones que ho necessiten. Les anteriors campanyes que va dur a terme el Centre Comercial es van destinar a la lluita contra la pobresa i a combatre l’exclusió social; a recollir menjar per al Banc dels Aliments; i a recollir fons per a Càritas. També es va portar a terme una campanya solidària de suport a Unicef.

ESPAI GIRONÈS

Espai Gironès està situat en una zona d’expansió urbanística del municipi de Salt que limita amb Girona i al costat de l’autopista AP-7. L’ excepcional ubicació del centre permet que la seva àrea d’influència directa sigui de 400.000 habitants i que pugui generar una afluència de més de 10 milions de visitants a l’any. Disposa de 40.000 metres quadrats de superfície distribuïts en dues plantes on hi ha instal·lats operadors líders com Fnac, Odeón Multicines, Caprabo, Zara, Drim, H&M, Oysho, Massimo Dutti, Bershka, Pull & Bear , Springfield, Desigual, Mango, Alain Afflelou i Sportzone, JD Sports, entre d’altres. El centre comercial Espai Gironès compta amb 2.500 places d’aparcament gratuït.

MULTI SPAIN MANAGEMENT  

Multi Spain Management SA realitza la gestió integral del centre comercial que comprèn els serveis de gerència, gestió patrimonial i re-comercialització del mateix, construint relacions de confiança amb els arrendataris (de tots els sectors) i la propietat, alhora que fomenta la modernització i la reestructuració constant del centre comercial gràcies al control efectiu dels seus resultats.

Multi Spain Management pertany al grup Multi Corporation, empresa líder en el sector immobiliari, que en l’actualitat és propietari i / o gestiona centres comercials de gran qualitat a Europa i Turquia, incrementant el valor dels seus actius, convertint-los en un catalitzador del creixement econòmic i la regeneració social de les ciutats i regions on s’ubiquen.

Multi és propietari i / o gestiona 130 centres comercials, que reben 400 milions de visitants cada any, que gasten una quantitat estimada de 4.000 milions d’euros en més de 6.000 botigues, restaurants i zones d’oci en més de 2.000.000 m² SBA. Multi compta amb més de 650 professionals qualificats, que presten serveis de qualitat altament especialitzats en 14 països europeus, inclosa Turquia (on és la major empresa propietària i de gestió de centres comercials). Multi disposa d’un estudi d’arquitectura, T&T Design, que dissenya tots els conceptes arquitectònics i de desenvolupament urbanístic del grup amb un segell únic. Des de la seva fundació el 1982, els seus projectes han estat reconeguts internacionalment per la seva naturalesa innovadora, qualitat arquitectònica, sostenibilitat i profunda sensibilitat pels entorns locals treballant constantment en la gestió d’estratègies ambientals per reforçar la seva política de sostenibilitat incrementant l’ecoeficiència dels projectes.

Latest Posts

spot_img
spot_img

un xic de tot