Dissabte, juny 15, 2024
spot_imgspot_img

La Última

L’escola Pia de Salt introdueix tot aquest curs un gos a les aules com a eina pedagògica

L’Escola Pia de Salt ha iniciat aquest curs el projecte “Rumba”, una iniciativa pionera que pretén optimitzar el procés d’aprenentatge a través d’un programa d’activitats, amb la participació d’un gos com element motivador i així oferir una atenció específica als alumnes amb NEE ( Necessitats Educatives Especials). D’aquesta manera es potencien les seves capacitats. En una segona fase s’estendrà a altres grups d’alumnes de l’escola seguint un programa específic.

Aquest projecte, que s’aplica una vegada a la setmana, va destinat a aquells infants que requereixen de necessitats educatives especials i que per tant han de fer ús de diferents recursos específics per assolir els objectius establerts dins el marc escolar. El gos, que es diu Rumba, és presentat com un facilitador d’aquest procés. Permet que l’infant es senti capacitat, ja que les activitats es troben adaptades al seu nivell de desenvolupament augmentant així la pròpia autoestima.

Al participar d’activitats amb un animal, pel simple fet de ser un animal, ja són molt més motivadores, però a més a més, aquest, es transforma en un company d’aprenentatge, que l’ajuda a realitzar les seves tasques i que el té present en tot moment. Així doncs, s’aconsegueix que l’aprenentatge que es realitza amb el gos de teràpia passi a ser molt més significatiu i amb sentit per l’infant.

Els casos que es pretenen atendre amb més atenció, són els alumnes que requereixen de necessitats educatives especials dins l’escola. No obstant això, cal tenir en compte que no només aquests alumnes són els que participaran al projecte, ja que la interacció amb l’animal de teràpia permetrà que hi hagi interacció amb la resta d’alumnes de l’escola  així treballar el respecte cap als animals entre altres aspectes.

FONT: EscolaPia.cat

Latest Posts

spot_img

un xic de tot