Dijous, juliol 25, 2024
spot_imgspot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

La Última

Plaça 1 d’octubre de Salt

La nova Plaça U d’Octubre de Salt

La plaça, situada davant de l’antiga fàbrica Coma-Cros i la Biblioteca Iu Bohigas, en el carrer Sant Dionís de Salt, ara porta un nom que simbolitza no només un dia en la història de Catalunya, sinó també un moment de defensa col·lectiva dels drets i l’autodeterminació. Abans és deia plaça de la Coma Cros de Salt.

El canvi de nom de la plaça es va originar a partir d’una proposta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) de Salt, amb l’objectiu de commemorar els esdeveniments del 1 d’octubre de 2017. L’Ajuntament de Salt, mostrant un compromís amb la participació ciutadana, va decidir obrir aquesta decisió a la població mitjançant la plataforma Decidim. En aquesta consulta, un 90% dels participants va votar a favor de denominar “1 d’octubre” a un espai públic, amb un 84% preferint específicament la plaça de la Coma Cros per a aquest honor.

Debats Polítics sobre el tema:

El procés de canvi de nom no va estar exempt de debat polític. CiU i el PSC van presentar les seves pròpies visions i contrapropostes. CiU va argumentar per mantenir el nom Coma-Cros, destacant la importància històrica de la família i la fàbrica en la ciutat. D’altra banda, el PSC va proposar el nom “8 de març” en un intent de reconèixer la lluita pels drets de les dones. No obstant això, aquestes propostes van ser vistes per alguns com a intents de desviar l’atenció de la significació del 1 d’octubre.

Inauguració de la Plaça 1 d’octubre de Salt

Latest Posts

spot_img

un xic de tot