Dimarts, abril 23, 2024
spot_imgspot_img

La Última

La Fundació Drissa apropa la salut mental als infants

La Fundació Drissa apropa la salut mental als infants a través del conte “Fuig, Bèstia”

La iniciativa, que s’emmarca en els actes commemoratius del Dia Mundial de la Salut Mental, s’ha dut a terme avui a l’escola Àgora de Girona

Amb motiu dels actes commemoratius del Dia Mundial de la Salut Mental a comarques gironines, la Fundació Drissa, entitat dedicada a la inserció laboral de persones amb un trastorn mental, ha organitzat avui a l’escola Àgora de Girona, el contacontes “Fuig, Bèstia”, a càrrec de la narradora Mon Mas. “Fuig, Bèstia” és la primera sessió del projecte “Narracions per a la salut” de la Federació Salut Mental Catalunya, que vol apropar la salut mental al públic infantil.

L’objectiu és sensibilitzar als més petits a través de la narració oral sobre els problemes de salut mental que poden patir altres nens o adults del seu entorn més proper. També es treballen aspectes de la salut relacionats amb les emocions, els pensaments o la percepció de la realitat. La sessió és una adaptació lliure d’un conte de la Paulina Vergés De Echenique anomenat Sa Dragonera editat per Sirpus.

El contacontes s’ha fet amb els infants de primer de primària del centre docent, una de les escoles col·laboradores de la Fundació Drissa en el projecte de lluita contra l’estigma social de persones amb problemes de salut mental “Aprendre a l’hort de l’escola”.

Sensibilització sobre els trastorns mentals

El programa commemoratiu del Dia Mundial de la Salut Mental, ple d’activitats dirigides a la ciutadania, ha posat l’accent aquest any en el suïcidi i la seva prevenció. Tot i això, les activitats també han anat orientades a sensibilitzar sobre l’estigma social de les persones amb problemes de salut mental i els perjudicis associats a la malaltia. La lluita contra l’estigma és una constant en el treball que realitzen les entitats coorganitzadores del programa: Associació Família i Salut Mental de Girona i Comarques, la Fundació Drissa, l’Institut d’Assistència Sanitària i Support Fundació Tutelar Girona. Per aquest motiu també s’ha editat, com cada any, material divulgatiu que dona resposta a preguntes freqüents sobre la malaltia mental.

Latest Posts

spot_img

un xic de tot