Dimarts, maig 21, 2024
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

La Última

Nou calendari solidari Bombers amb Causa 2020

Presentació a Andorra de la 9a edició del calendari solidari Bombers amb Causa 2020

  • El projecte és una iniciativa dels Bombers de la Generalitat i l’Obra Social de Sant Joan de Déu, al qual s’hi ha sumat els Bombers andorrans i els Bombers de Barcelona
  • Des del seu inici, el projecte Bombers amb causa ha recaptat 434.691,00 €
  • Els Pompièrs d’Aran, per primera vegada, participen al calendari solidari

Aquest matí s’ha presentat a Andorra la 9a edició del calendari solidari Bombers amb Causa. Aquest calendari el van engegar, ara fa nou anys, l’Arnau, en David i l’Òscar, voluntaris del cos dels Bombers de la Generalitat, amb l’objectiu de recaptar fons per a la recerca en malalties infantils. Gràcies a aquest projecte, i des del seu inici, ja s’han lliurat a l’Obra Social Sant Joan de Déu 434.691,00 €.

A l’acte han assistit el director adjunt dels Bombers d’Andorra, Jordi Farré, acompanyat per Albert Corominas, dels Bombers de la Generalitat, Càndida Castillo, de l’Obra Social Sant Joan de Déu i Antoni Taull, cap del parc de Bombers de Vielha.

El projecte Bombers amb Causa, que sempre ha tingut la infància com a motor i inspiració, ha anat creixent any rere any i s’hi han anat sumant altres cossos de bombers, com els Bombers d’Andorra des de fa cinc anys (2015) i els Bombers de Barcelona, des de fa quatre (2016), participant activament en la realització, venda i distribució i formen part d’aquesta gran família que, enguany, per primera vegada compta també amb els Pompièrs d’Aran.

A més, Bombers amb Causa compta amb el recolzament completament altruista de fotògrafs/es, il·lustradors/es, empreses, mitjans de comunicació, curses, iniciatives i associacions i acull centenars de persones amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida dels infants en risc d’exclusió. En concret, el projecte del calendari compta amb la peça indispensable de nens i nenes que han decidit formar part d’aquesta iniciativa, juntament amb la implicació de les seves famílies.

El calendari Bombers amb causa 2020 ha aplegat nens i nenes atesos a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona i a l’Hospital Sant Joan de Déu de Terres de Lleida, amb bombers i bomberes dels parcs d’arreu de Catalunya i ha tingut com a fil argumental “Els vehicles de Bombers”.

Els infants i professionals de la fotografia han compartit 13 jornades especials que han tingut d’escenari indrets com Andorra, Barcelona, Gironella, La Seu d’Urgell, Lleida, Llers, Olot, Santa Maria de Palautordera, Tremp, Vielha i Vilanova i la Geltrú gràcies a  la implicació dels Bombers de la Generalitat de Catalunya, Bombers de Barcelona, Bombers d’Andorra i, per primera vegada, Pompièrs d’Aran.

Enguany, els moments màgics viscuts en les diferents sessions de fotos els podeu consultar en el vídeo següent:

Els fons recaptats en les primeres edicions van permetre crear la beca d’investigació Bombers amb Causa, que s’atorga per concurs entre els investigadors de l’Hospital Sant Joan de Déu, sota un jurat d’experts científics interns i externs a la institució. A partir del calendari 2018, a la beca per a recerca se li suma una partida que va a projectes socials d’atenció a la infància en risc atesa a centres Sant Joan de Déu de Catalunya. A dia d’avui, Bombers amb causa ha recaptat 434.691,00 €.

Fotògrafes i fotògrafs amb causa 2020

Al treball totalment voluntari dels Bombers de la Generalitat i l’Obra Social de Sant Joan de Déu en la coordinació i la producció del calendari, se suma al projecte, des del primer moment, la participació imprescindible i desinteressada d’un seguit de professionals de la fotografia i la il·lustració que ens permeten oferir un producte de qualitat. De reconegut prestigi professional, han dotat al calendari d’una alta qualitat en les seves fotografies i dibuixos.

Aquest any, noms com Maricel Blanch, Xavier Bertral, Sara Cabarrocas, Dolors Clotet, Ariadna Creus, Leo Delshams, Santi Iglesias, Elisabeth Magre, Gorka Martínez, Anna Mas, Alfons Rodríguez, Glòria Sànchez o Pere Tordera han col·laborat, de manera voluntària, en captar aquestes instantànies i afegint-se així a la causa. A més, l’estudi de creació Malmesos ha col·laborat en el disseny i els adhesius per decorar el calendari incloent-hi una col·lecció de stickers.

Sumant col·laboracions, fent més gran el projecte

Cada any s’afegeixen noves col·laboracions, com ara la cooperativa Abacus, que des de l’edició del 2013 distribueix el calendari a través dels seus punts de venda, i Bon Preu, que també distribueix el calendari als seus supermercats. Uns distribuïdors als que també s’ha de sumar les botigues localsfires d’arreu del territori i els mateixos parcs de bombers que es converteixen en punts de venda.

Les accions de caràcter esportiu estan augmentant la dimensió solidària de ‘Bombers amb Causa’ que es va iniciar amb el calendari. Una d’elles és la realització de la 3a edició de la Cursa Vertical de Montserrat que tindrà lloc el 28 de març de 2020 i també la 4a edició de la Cursa de Muntanya Bombers amb Causa de Cercs que es farà el 2 i 3 de maig de 2020. Fins ara, totes dues amb molt bona acollida per part de participants, institucions i col·laboradors.


Web Bombers amb Causa

Per saber-ne més sobre aquesta edició del calendari solidari 2020, al web Bombers amb causa (www.bombersambcausa.org) es recull tota la informació sobre aquesta iniciativa: els punts de venda del calendari d’aquest any i l’agenda d’activitats i fires on serà present per donar visibilitat al projecte i vendre calendaris, i les novetats de les dues curses esportives.

On pots trobar el calendari Bombers amb Causa 2020?

Mica en mica són més els punts on podeu trobar el calendari de Bombers amb Causa 2020! A les fires i els Parcs de Bombers, se suma la botigueta de l’Hospital Sant Joan de Déu, l’oficina de l’Obra Social de Sant Joan de Déu i la botiga online.

El calendari és un projecte fet realitat gràcies a la col·laboració desinteressada de nenes i nens (les seves famílies), dels cossos de bombers de la Generalitat de Catalunya, Barcelona, Andorra i, per primera vegada, Pòmpiers d’Aran! Imprescindible també la suma voluntària de professionals de la fotografia i la il·lustració. Per tercer any consecutiu, la novena edició del calendari solidari destinarà els fons aconseguits a finançar recerca i programes socials per la infància en risc atesa als centres Sant Joan de Déu.

PUNTS DE VENDA

La Botiga solidària online de Sant Joan de Déu 

L’Obra Social Sant Joan de Déu 
(c. Puiggarí, 5-7 – 08014 Barcelona)

Botigueta de l’Hospital Sant Joan de Déu
(Passeig de Sant Joan de Déu, 2, Esplugues de Llobregat)

Als PARCS DE BOMBERS d’Andorra, Barcelona, Berga, Collbató, Gelida, Gironella, La Seu d’Urgell, Lleida, Mollet – Escola de Bombers i ISPC, Ponts, Tremp, Vielha i els altres dos parcs de la Vall d’Aran, Vilanova i El Vendrell.

Botigues Abacus
Badalona, Màgic Badalona, BCN Balmes, BCN Fabra i Puig, BCN L’Illa Diagonal, BCN Sants, BCN St.Andreu, BCN Urquinaona, Cornellà, Figueres, Girona Centre, Granollers, Igualada, L’Hospitalet de llobregat, Lleida, Manresa, Mataró, Mollet, Olot, Reus, Sabadell, Sant Boi, Sant Cugat, Sta Coloma Gramenet, Tarragona, Terrassa, UAB, Vic Centre, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú.

Supermercats BonPreu 
Barcelona (carrer provença), Collbató, El Vendrell, Figueres, Lleida, Mallà, Mollet del Vallés, Olot, Piera, Ripoll, Sabadell, Salou, Sant Celoni, Tremp, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú.

Fulles i Arrels (Natura)
Natura Cambrils, Natura Reus, Natura Tortosa

Latest Posts

spot_img
spot_img

un xic de tot