Un minut de silenci davant de l’Ajuntament de Salt, el Centre Comercial Espai Gironès i a l’hospital Santa Caterina com a mostra de rebuig a l’atemptat d’ahir.

L’Ajuntament de Salt, El Parc Hospitàlari Martí i Julià i el Centre Comercial Espai Gironès s’han sumat a les 12h del matí a les concentracions que s’han fet arreu del món per mostrar el rebuig a l’atemptat comès ahir a Barcelona i a Cambrils, i en senyal de solidaritat amb les víctimes, les seves famílies, i els professionals que hi han treballat.

Foto: Institut d’Assistència Sanitària (@iasgirona)
Personal del Parc Hospitalari Martí i Julià després del minut de silenci
Foto: Ajuntament de Salt (@ViladeSalt)

A l’Ajuntament de Salt s’han reunit més de dues-centes persones i s’ha llegit el manifest creat per l’Associació de Municipis de Catalunya (AMC)

Manifest:

Davant l’atemptat comès a Barcelona i Cambrils ahir dia 17 d’agost de 2017, des de l’Ajuntament de Salt manifestem:

El nostre més enèrgic rebuig a l’atemptat que el grup terrorista Estat Islàmic ha reivindicat a la ciutat de Barcelona, i que de moment compta amb 13 víctimes i més d’un centenar de ferits. Així com amb les víctimes i ferits dels fets ocorreguts a Alcanar i l’intent d’atemptat terrorista a Cambrils de les darreres hores.

El nostre suport, escalf i estima cap a les víctimes, els seus familiars i amics, així com a totes les persones que han ajudat en tot el que ha estat possible.

El nostre més sincer agraïment a tots els cossos d’emergències, de seguretat, mèdics, de prevenció, institucions i organitzacions, empreses i entitats ciutadanes que han fet tot el possible en aquests difícils moments, així com totes les persones a títol individual que han ajudat, ajuden i ajudaran en tot el necessari.

La Rambla de Barcelona és l’artèria de vida de la capital del país, un lloc de trobada, de mestissatge, de respecte i de civisme, una mostra del què són els nostres pobles i ciutats, i ahir va ser tocada de mort. Però avui també ens refermem, en la voluntat de seguir construint uns pobles i ciutats, on imperi el respecte, la llibertat i la pau.
Abans de Barcelona, han estat moltes les ciutats que han patit la barbàrie del terrorisme, sempre ens hem solidaritzat amb totes. Ara ens ha tocat més a prop, i seguirem lluitant units, amb totes les ciutats i països del món que defensem la democràcia, la llibertat i la pau. Contra la por, sense por.

El terrorisme vol amenaçar la societat de convivència de Catalunya, Europa i gran part del món. Nosaltres no permetrem posar en crisi el nostre model de pau i llibertat. Ni el Yhadisme, ni cap de les mostres de terror podran canviar la nostra ferma voluntat de viure en unes ciutats i pobles oberts, tolerants, i respectuosos amb totes les formes de pensar.

Avui, centenars de milers de persones ens trobem davant dels nostres ajuntaments, de la plaça de Catalunya de Barcelona, i tants altres punts arreu del món, perquè junts som més forts, perquè junts serem invencibles davant el terror que provoquen aquests atemptats, i perquè avui és un bon moment per refermar el nostre compromís granític vers la democràcia, la tolerància, el respecte, la llibertat i la pau.

Salt, 18 d’agost de 2017

FER UN COMENTARI

Si us plau, introdueixi el seu comentari!
Si us plau, introdueixi el seu nom aquí