Dimecres, maig 29, 2024
spot_imgspot_img

La Última

Segon Cribatge Massiu a Girona i Salt

Salut i l’Ajuntament de Girona fan aquesta setmana un cribratge massiu per detectar contagis de COVID als barris de Santa Eugènia i de Can Gibert del Pla i el terme municipal de Salt

Es realitzarà al Pavelló Municipal d’Esports de Santa Eugènia els dies 10, 11 i 12 de setembre

Està dirigit a persones d’entre 16 i 49 anys sense símptomes i que prioritàriament resideixin entre l’Avinguda Josep Terradellas, el carrer Riu Güell, carrer de Salt i el terme municipal de Salt

El Departament de Salut i l’Ajuntament de Girona realitzaran aquesta setmana el primer cribratge massiu a la ciutat per detectar contagis de COVID19. En concret, es realitzarà els dies 10, 11 i 12 de setembre als barris de Santa Eugènia i de Can Gibert del Pla. L’objectiu d’aquesta campanya és contribuir a trobar persones que són portadores del virus sense saber-ho i tallar les cadenes de transmissió de la malaltia.

El cribratge massiu de Girona s’oferirà voluntàriament, i de manera prioritària, a persones de 16 a 49 anys sense símptomes i que resideixin a la zona compresa entre l’Avinguda Josep Terradellas, carrer Riu Güell, el carrer de Salt i el terme municipal de Salt, i que no se’ls hagi realitzat una PCR en els dies previs. La franja d’edat d’entre els 16 i els 49 anys és on es detecten la majoria dels positius actuals a la zona.

La recollida de mostres es farà de dijous a dissabte, al Pavelló Municipal d’Esports de les 10 a les 14 hores i de 15 a les 19 hores i es realitzarà amb personal d’atenció primària. Totes aquelles persones que presenten simptomatologia o hagin estat contactes de pacients positius no han d’acudir al cribratge massiu, sinó que seran programats des de l’atenció primària i els Gestors Covid en un circuit paral·lel.

Durant aquests dies es pretén realitzar unes 2.500 proves, amb el que es podria arribar a testar al voltant d’un 20-25% de la població corresponent a l’àrea on se centra la campanya. Per dur a terme la campanya de cribratge a Girona s’ha treballat amb l’Ajuntament de Girona, que ha facilitat la instal·lació esportiva i ha posat a disposició de l’operatiu  agents cívics. També col·laboren en la difusió a la població, juntament amb l’Equip d’Atenció Primària de Can Gibert del Pla. També el SEM col·labora amb la logística i recursos materials.

Cal recordar que la prova PCR és gratuïta i per a realitzar-la caldrà facilitar noms i cognoms, adreça, telèfon de contacte i, si se’n disposa, presentar la Targeta Sanitària Individual (TSI). Els resultats de la prova es podran consultar aproximadament en 48 hores a través de ‘La Meva Salut’.

Latest Posts

spot_img

un xic de tot