Dijous, juliol 25, 2024
spot_imgspot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

La Última

Tarda de Pluja i Cigonyes a Salt

Arriba la primavera? Les cigonyes passen per Salt.

La tarda d’avui ha estat emocionants a Salt, malgrat que ha estat una tarda plujosa. Més de 100 cigonyes han sobrevolat el nostre poble, i els seus grans cossos i llargues potes han captivat l’atenció de Saltenques i Saltencs, que no podien deixar de mirar cap amunt mentre les cigonyes volaven sobre els edificis i tota la vila de Salt.

Algunes d’aquestes cigonyes han decidit passar la nit a Salt, i han triat diversos llocs per fer-ho. Algunes s’han establert als cedres de la plaça de la vila, mentre que altres han optat per les faroles més altes o els focus del camp de futbol. A l’Espai Gironès, o la fàbrica de pinsos La Gironina. Fins i tot algunes han aterrat sobre els teulats i antenes de diferents edificis.

No obstant, sembla que la bastida de la restauració de l’església de Sant Jaume, per cert molt maca, no les va agradar gaire, ja que no hi havia cap cigonya al seu voltant. Potser és perquè les cigonyes són animals molt exigents i només busquen els millors llocs per passar la nit.

El pas de les cigonyes per Salt ha estat un espectacle sorprenent per als seus habitants, que han gaudit dels ocells mentre es movien majestuosament pel cel.

A més, aquesta visió de cigonyes volant sobre la vila pot ser una senyal que la primavera s’apropa i que la migració anual de les cigonyes està a punt de començar. Les cigonyes són ocells migratoris que es mouen entre Àfrica i Europa a mesura que els canvis de les estacions afecten la disponibilitat dels aliments i la temperatura. Normalment, les cigonyes passen l’estiu a Europa, on es reprodueixen i crien als seus polls. A mesura que es mouen cap a la tardor, van cap al sud, a l’Àfrica, per passar l’hivern en regions més càlides on els aliments són més abundants.

En definitiva, malgrat la pluja, les cigonyes han deixat una petjada, o alguna ploma mullada, en el nostre poble. Així que, si has vist les cigonyes avui, no dubtis a compartir les imatges amb nosaltres. No tots els dies tenim la sort de veure un espectacle tan espectacular com el pas de les cigonyes per Salt.

Imatges de les Cigonyes per Salt

Latest Posts

spot_img

un xic de tot