Dimarts, juny 25, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

La Última

Jornada formativa per agents d’unitats canines a Salt

La Policia Local de Salt organitza una jornada formativa per agents d’unitats canines

Aquest matí s’ha celebrat unes jornades formatives per agents de les unitats canines de Catalunya. Hi han participat 38 agents de 14 Policies Locals de Catalunya i una de Castelló, juntament amb 30 agents canins.

Les sessions han estat impartides per instructors de l’Associació estatal de Guies Canins de Policies Locals i s’han dut a terme a les instal·lacions de la comissaria de Salt.

L’inspector en Cap de la Policia Local de Salt, Gregori Martínez, explica que “la idea d’organitzar la jornada a Salt va sorgir perquè va ser el primer municipi de les comarques gironines que va comptar amb una unitat canina, concretament l’any 2012. El bon funcionament de l’experiència ja va provocar que l’any 2018 s’ampliés el servei amb un nou agent i un nou gos per potenciar el patrullatge a peu i establir un contacte més directe amb la gent”.

 En aquesta línia, la unitat canina de Salt compta a hores d’ara amb un gos, en Vardy, i una gossa, la Dana. Durant l’any 2021 el servei va realitzar 281 actuacions relacionades en diversos àmbits que van des del patrullatge preventiu a donar suport a altres unitats com Trànsit, Salut Pública o Seguretat Ciutadana.

Per la seva banda el regidor de Seguretat Ciutadana de Salt, Toni Vidal, destaca que “estem molt contents amb la unitat canina perquè, a banda dels resultats que ens aporta, aquest fet també es percep amb l’elevada valoració que en tenen els veïns i veïnes. Ens apropa als ciutadans, ens dóna visibilitat i augmenta el sentiment de seguretat”.

La formació s’ha iniciat a les nou del matí amb la presentació de les jornades i, a partir d’aleshores, han començat els entrenaments amb els gossos en diversos àmbits i escenaris com, per exemple, la discriminació d’olors.

Posteriorment, s’han realitzat diverses sessions pràctiques abans de finalitzar amb l’entrega de diplomes per a tots
els assistents.

​ 

Latest Posts

spot_img

un xic de tot