Al llarg del novembre del 2012, van iniciar-se els primers mostrejos en el marc del projecte “Estudi de la diversitat d’amfibis al Parc de les Deveses de Salt”. Tenint en compte tota l’extensió que engloba el Parc, entre basses, zones d’aiguamoll i les ribes del Ter, sumen un gran nombre d’hàbitats favorables per al desenvolupament d’aquest grup faunístic.

El passat dilluns, dia 11 de febrer, van iniciar-se els mostrejos previstos per aquest mes, prolongant-se fins el dimecres 13. Els resultats obtinguts han estat molt satisfactoris, havent-se detectat dues larves de salamandra (Salamandra salamandra) en dos punts diferents del Parc de les Deveses de Salt.

La presència d’aquesta espècie a les Deveses no s’havia pogut confirmar des de la dècada dels anys 90, i esdevé la primera cita que constata la reproducció d’aquesta espècie al Parc de les Deveses de Salt.

Aquesta és una molt bona notícia al tractar-se d’una espècie que durant les últimes dècades ha patit el deteriorament del seu hàbitat, posant-se en perill la reproducció i per tant la permanència d’individus dins d’aquesta àrea.

Font: Article publicat per l’Associació El Blauet  i cedit a TotSalt.

Text: Montserrat Fabregat Moro

Imatge Salamandra Adulta: Marc Montenegro

Imatge Larva de Salamandra: Alba Casals Mitjà

Mail: assocgirona@gmail.com

web: http://elblauet.blogspot.com.es

FER UN COMENTARI

Si us plau, introdueixi el seu comentari!
Si us plau, introdueixi el seu nom aquí