Canviem Salt proposa canvis en política de seguretat.

  • La candidatura municipal proposa espais i eines per facilitar la comunicació entre Ajuntament, cossos policials i veïnatge
  • Consideren que s’ha d’incloure a tothom en les polítiques de seguretat, atès que tothom pot ser afectat
  • Demanen accions urbanístiques que creguin un municipi més segur

El passat diumenge, la candidatura Canviem Salt ha celebrat un acte per presentar els tres pilars sobre els quals vol construir el projecte de ciutat cares el següent mandat. Un d’aquests ha estat la seguretat. Segons han exposat, a Salt igual que a la resta de Catalunya hi hagut un ascens en diferents crims, per això és necessari fer canvis a la política de seguretat: «aquesta ha de ser comunicativa, inclusiva i entendre que la configuració de la ciutat és un factor que incideix, en el cas de Salt, negativament» assegura Francesc Ortega candidat del grup municipal.

Pel que fa la comunicació, el grup proposa crear una app mòbil que faciliti la comunicació entre la ciutadania, l’administració i els cossos policials atès que d’aquesta manera la ciutadania pot ser copartícip amb la gestió dels problemes; també consideren necessari que es crein espais on es trobin els actors socials implicats en la seguretat amb la ciutadania i tenir un retorn d’informació sobre l’estat de la situació a cada barri i tot el municipi.

En aquest sentit, el grup considera necessari implicar a tota la ciutadania. «Qui pot patir una agressió, qui pot patir una estrebada o trobar-se els vidres del cotxe trencats? Qualsevol veí o veïna, per això considerem necessari que el veïnatge tingui possibilitats d’implicar-se en la generació de les polítiques de seguretat ciutadana» explica Wilder Palacio cap de llista de l’agrupació.

També assenyalen que la configuració de l’entorn és un factor determinant, especialment pel que fa l’aspecte de deixadesa, els punts foscos o espais bruts que donen sensació de degradació. Per això asseguren que cal treballar contra la deixadesa i l’incivisme ja que reforcen la sensació d’inseguretat.

Per últim assenyalen que la població pateix una sensació de desemparament per part de l’administració ja que no compten amb dades o espais d’informació sobre el que està passant al municipi, aquesta sensació retroalimenta la sensació d’impunitat. Igualment assenyalen la necessitat de crear un projecte local de seguretat, a més d’optimitzar i invertir, si cal, en més eines que facilitin la labor de la Policial Local.

FER UN COMENTARI

Si us plau, introdueixi el seu comentari!
Si us plau, introdueixi el seu nom aquí