Dimecres, setembre 27, 2023
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

La 脷ltima

Alerta per fort vent a Salt

El Servei Meteorol貌gic de Catalunya i Protecci贸 Civil activa l’alerta per previsi贸 de vent intens

Avui divendres, Salt s’ha aixecat amb forts vents. Protecci贸 Civil i el聽 Servei Meteorol貌gic de Catalunya聽ha activat una alerta per la previsi贸 de fort vent per aquest divendres.

Protecci贸 Civil de la Generalitat聽ha activat l鈥橝LERTA del pla聽VENTCAT聽ateses les prediccions del聽Servei Meteorol貌gic de Catalunya (SMC) de fort vent des d鈥檃vui i fins el proper dissabte.

Predicci贸 general per a divendres 

Protecci贸 Civil demana especial prud猫ncia en les activitats a l鈥檃ire lliure dem脿 ja sigui en zones urbanes pel risc de caiguda de branques, arbres o altres elements estructurals, com tamb茅 a les zones rurals. Cal evitar aquestes zones arbrades, incloses les d’脿mbit urb脿, mentre bufi el vent fort a les zones afectades. Mentre duri el vent fort a les zones afectades es recomana que les activitats previstes a l鈥檈xterior es realitzin nom茅s si es pot garantir la seva seguretat, comprovant que no hi ha risc de caiguda d鈥檕bjectes que puguin produir danys. Cal tenir especial cura amb els elements m貌bils tipus carpes o similars i amb la proximitat d鈥檃rbrat, bastides i murs de tancament susceptibles de ser inestables.

A nivell preventiu i en 脿mbits urbans, cal retirar de fa莽anes i balcons els elements que puguin quedar inestables i caure pel vent. Especialment, cal vigilar les decoracions nadalenques, i si no es pot garantir la seva subjecci贸, millor retirar-les. Tampoc 茅s segur protegir-se darrera murs o cartells publicitaris si no s贸n estables.

Cal extremar les precaucions en la mobilitat a les zones on el vent bufi fort i seguir els consells del Servei Catal脿 de Tr脿nsit:

  • Reduir la velocitat, corregint les desviacions per mantenir la traject貌ria del vehicle.
  • En el cas d’avan莽ar vehicles de grans dimensions, vigilar especialment amb la dist脿ncia de separaci贸 lateral.
  • Fixar-se en la traject貌ria del vent a trav茅s dels arbres i arbustos de la cal莽ada.
  • Subjectar el volant de manera segura i forta.

Latest Posts

spot_img
spot_img

un xic de tot