Dilluns, abril 15, 2024
spot_imgspot_img

La Última

Estudi clínic busca 300 voluntaris per a un estudi de vacunació conjunta de COVID-19 i grip estacional

L’Hospital Dr. Josep Trueta de Girona, en col·laboració amb la companyia farmacèutica biotecnològica HIPRA, busca 300 voluntaris per participar en un estudi pioner. L’objectiu és analitzar la seguretat i la resposta immunològica de la vacunació conjunta de la vacuna contra la COVID-19 BIMERVAX® i la vacuna de la grip estacional per a la temporada 2023/2024.

Les persones voluntàries hauran de tenir 65 anys o més i hauran de tenir ja administrades dues dosis d’una vacuna d’ARN missatger contra la COVID-19, com poden ser les de Pfizer o Moderna. La participació en l’estudi suposarà la visita a l’hospital en tres ocasions al llarg de dos mesos.

Aquest estudi, que compta amb l’aprovació de l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS), es durà a terme en vuit hospitals d’Espanya, entre els quals es distribuiran els 300 voluntaris. Aquests centres sanitaris estan situats a diferents punts del territori, facilitant així l’accessibilitat a l’estudi.

La vacunació conjunta contra la COVID-19 i la grip estacional podria representar un avenç significatiu en la prevenció de malalties respiratòries, especialment en la població més gran, que és particularment vulnerable a aquestes infeccions.

Els voluntaris interessats a formar part d’aquest estudi clínic hauran d’enviar un correu electrònic a hiprahh11@idibgi.org o omplir el formulari d’aquest enllaç. Un cop completat aquest pas, els investigadors de l’assaig clínic es posaran en contacte amb les persones per explicar-los els detalls de l’estudi i començar el procés de selecció.

Els voluntaris es dividiran en tres grups, i cada grup rebrà una combinació diferent de vacunes i placebo. Un grup rebrà la vacuna de la grip i un placebo, un altre grup rebrà la vacuna BIMERVAX® i un placebo, i el tercer grup rebrà ambdues vacunes. Tots els participants que rebin la vacuna de la grip estaran protegits contra aquesta malaltia per a la temporada 2023/2024.

La vacuna BIMERVAX® és una vacuna adjuvada bivalent que conté una proteïna recombinant basada en les variants Beta i Alfa del SARS-CoV-2. S’ha demostrat que és segura, poc reactogènica i capaç de neutralitzar les variants principals del virus, incloent l’Òmicron. La seva conservació és simple, ja que només requereix una temperatura de refrigeració entre 2ºC i 8ºC.

Amb aquest estudi, els investigadors esperen aconseguir una millor comprensió de la seguretat i eficàcia de la vacunació conjunta, amb l’objectiu final d’optimitzar les campanyes de vacunació i protegir millor la població contra aquestes malalties. Per a més informació hiprahh11@idibgi.org i/o per participar en l’estudi, feu clic aquí.

Latest Posts

spot_img

un xic de tot