Dissabte, juny 15, 2024
spot_imgspot_img

La Última

Alike, un curt per reflexionar sobre com desapareix la creativitat dels nens

Alike és un curt de 8 minuts senzill, ràpid i entranyable. Que  mostra de manera gràfica i vivaç com trenquem la capacitat creativa dels nostres petits dia a dia, gest a gest, paraula a paraula, absència a absència.

 

L’inici curs escolar i la tornada a les rutines del 2017 -2018 del passat dimarts, em va fer pensar en aquest curt! 🙂

Aquesta  història ens ofereix un bonic exemple de com podem fer sobreviure als nostres nens al trauma anomenat “educació formal”. Fitxes i més fitxes, errors, tatxades, escriure i reescriure mil vegades… Tot això és útil en la seva justa mesura, però sense minvar la seva capacitat creativa amb aquestes activitats.

Als adults ens passa el mateix, com ja podreu veure en el curt Alike, les persones anem perdent color en la mesura en què ens enfrontem a les rutines del dia a dia, l’excés de treball i a “un tot estructurat”…

La llibertat d’expressió comença amb la llibertat de pensament

Hem d’eliminar de les nostres ments: “Aquesta és la resposta correcta”, “Això no és lògic”, “Equivocar-se és vergonyós”, “jugar és una pèrdua de temps”…  Així els nostres petits i nosaltres mateixos anirem desencaixar-nos d’un sistema mega estructurat i gris.

Intentem no perdre el color. No deixem els petits en gris. Tenim la responsabilitat d’il·luminar la seva vida i de donar-li color a la seva mirada. Fomenteu les “tonteries”, “els disbarats”, “els riures”, “la exploració”, “ la imaginació”, “parleu amb el seu amic imaginari”, “Experimenteu”… tots som genis!

Redacció de TotSalt

Latest Posts

spot_img

un xic de tot