Dimarts, juny 25, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

La Última

Autopistas habilitarà una segona via RondaGi a l’accés Girona Sud de l’AP-7

Autopistas habilitarà una segona via RondaGi a l’accés Girona Sud de l’AP-7 vist l’èxit assolit en la utilització del dispositiu

Es prepara una nova remesa d’adhesius per atendre la forta demanda per part dels usuaris del tram gratuït Fornells de la Selva – Vilademuls

 La posada en marxa del dispositiu RondaGi, avui fa 15 dies, està resultant un èxit. Són ja un 10% del total els usuaris que accedeixen a l’AP-7 a través d’aquest dispositiu per realitzar una mobilitat interna en el tram gratuït que va des de Fornells de la Selva (al sud) fins a Vilademuls (al nord) sense haver d’aturar-se als peatges.

Autopistas, companyia del Grup Abertis, habilitarà en els propers dies una segona via RondaGi a l’accés Girona Sud per solucionar la congestió que es registra en determinats moments del dia en la via que hi ha actualment habilitada per al pas de vehicles amb dispositiu. La distribució del RondaGi a peu de peatge fa que els conductors s’hi aturin per recollir-lo i ser informats sobre el dispositiu, i això fa que es produeixin cues. Aquesta situació ha de millorar un cop finalitzi el període de distribució –quan s’exhaureixin els 200.000 adhesius que s’han produït. Precisament l’objectiu de la posada en marxa de RondaGi és millorar la mobilitat a la circumval·lació de Girona, i fer més còmode i fluid el pas dels gironins per l’autopista.

També, vista la demanda per part dels usuaris, el proper mes d’abril es distribuirà una nova remesa de dispositius RondaGI a través dels peatges de Girona Nord i Girona Sud; dels ajuntaments de Girona, Salt, Vilademuls, Fornells de la Selva, Vilablareix, Sant Gregori, Sarrià de Ter, Sant Julià de Ramis, Cervià de Ter i Aiguaviva; i del Consell Comarcal del Gironès. Hi ha hagut alguns adhesius que han sortit defectuosos, que ja s’estan reemplaçant per nous dispositius a través de les vies de distribució esmentades.

RondaGI és un dispositiu adhesiu que s’enganxa a l’interior del vidre davanter, just darrere del mirall retrovisor i, quan una antena el detecta, s’obre la barrera permetent el pas. Els usuaris disposen d’una via identificada amb la senyal de RondaGI. Els conductors que disposin de VIA-T no necessiten aquest dispositiu, ja que continuaran circulant pel carril habilitat pel VIA-T.

Latest Posts

spot_img

un xic de tot