Dijous, maig 30, 2024
spot_imgspot_img

La Última

Cal Cigarro de Salt demana ajuda!

Recuperem el galliner de Cal Cigarro

Cal Cigarro de Salt demana col·laboració i ajuda per poder tornar a construir el galliner i instal·lacions de la Granja Escola. S’ha creat una plataforma per recol·lectar donacions.

Voleu Col·laborar?

Necessitem la vostra ajuda! Ens hem quedat sense galliner! El riu Ter se l’ha endut, ha quedat totalment arrasat,  l’hem hagut de declarar zona catastròfica de la granja. Una crescuda històrica i inimaginable del riu que ha arrasat amb tot al seu pas.

Pràcticament totes les parets de bloc que delimitaven i protegien el galliner (gairebé la meitat del perímetre del total de la granja) a més de tot el material de dins (coberts, nius de fusta, menjadores, etc.) els ha engullit el riu! Gairebé de “miracle” ha sobreviscut el galliner de planxa i un petit tros de paret de contenció (16m de paret salvats per uns 100m esfondrats), hi ha molta feina i moltes despeses per tornar-ho a deixar tot en condicions.

Hem pogut treure els animals, conills i aviram de tot tipus que per ara descansen al paller, però casa seva ha desaparegut i necessitem refer les parets, tanques i casetes de fusta per recuperar la normalitat i protegir la granja! Ara queda totalment exposada per darrere… hem d’arreglar-ho el més aviat possible! Frisem per restablir les bones condicions i seguretat de tot el bestiar i la tranquil·litat del nostre petit negoci, però no tenim capacitat per assumir-ho de manera immediata! 

Estem esperant respostes i solucions d’assegurances i peritatges, però a banda de ser processos desesperantment lents i encara si tot va bé,  gran part del material no quedarà cobert per l’assegurança (coberts i elements de fusta, tancaments metàl·lics, materials dels nous galliners que començavem a fer, etc.).

L’Aula d’Entorn Rural de Cal Cigarro és un projecte amb poc temps de vida i encara forjant-se de manera humil però constant, amb totes les dificultats econòmiques que comporta emprendre un projecte d’aquesta magnitud, sumades a les inclemències del món de la pagesia i la natura, que tampoc ho fan gens fàcil, ja ho veieu! És per això que demanem la vostra ajuda, per petita que sigui, la insignificança de cadascú pot fer que la suma sigui una ajuda significant per a nosaltres! 

Totes les donacions quedaran vinculades a visitar la granja de Cal Cigarro de manera concertada o bé venir un dia a collir-vos verdures de l’horta, si així ho desitgeu, i almenys així compensar de manera gratificant la vostra ajuda!

En breus farem una proposta de dia/es per la vostra participació, per ajudar-nos a començar la recollida i neteja de l’espai! Comunicarem per les xarxes.

Alba de Cal Cigarro

Els Podeu seguir a l’Instagram i comprar els seus productes i formacions-tallers al seu web.

Latest Posts

spot_img

un xic de tot