Diumenge, juliol 14, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

La Última

Comunicat de l’Espai Antiracista en relació a la presència de Grups Racistes per Sant Jordi

COMUNICAT DE L’ESPAI ANTIRACISTA EN RELACIÓ A LA PRESÈNCIA DE GRUPS RACISTES I/O FEIXISTES A LA CELEBRACIÓ CÍVICA DE SANT JORDI 2019 A SALT

El dia 10 de gener passat vam trametre aquesta carta a la regidora de Festes del’Ajuntament de Salt amb còpia a l’alcalde, amb la qual intentàvem buscar algun tipus de solució alternativa per evitar la presència de Plataforma per Catalunya al Passeig de Salt per Sant Jordi. Lamentablement no hem rebut cap resposta.

Ja són molts anys d’intentar que l’Ajuntament actuï, moltes mocions amb contingut antiracista i antifeixista alrovades al ple, moltes paraules… però any rere any només la mobilització popular ha plantat cara al feixisme, davant la passivitat absoluta, quan no la repressió, de les administracions.

La resposta de l’Ajuntament sempre ha estat que no podien fer-hi res. Davant d’això l’Espai Antiracista els ha proposat amb aquest missatge que delimitin l’àmbit de les entitats que hi poden participar de manera que se n’exclogui els partits polítics. No és que des de l’Espai Antiracista vulguem excloure els partits perquè sí, però si l’Ajuntament no té cap altra solució, n’hi oferim una de ben senzilla i perfectament legal. Sembla, però que els partits tampoc no estan disposats a perdre visibilitat -potser encara menys en període electoral- a canvi d’evitar la presència del feixisme i el conflicte.

Així doncs, Sant Jordi s’acosta, res no fa pensar que aquesta vegada l’Ajuntament actuï i Plataforma x Catalunya -ara reconvertida en Vox- voldrà tenir presència al Passeig escampant el seu missatge d’odi, discriminació i exclusió, un any més. Una vegada més instem l’Ajuntament de Salt a actuar. I una vegada més anunciem que no ens quedarem amb els braços plegats: el poble farà el que el govern no fa.

El feixisme avança si no el combatem.

Espai Antiracista de Salt i Girona, Salt 20/01/2019

Carta de l’Espai Antiracista de Salt i Girona del 10/01/2108Latest Posts

spot_img

un xic de tot