Divendres, setembre 22, 2023
spot_imgspot_img

La Última

L’Espai Gironès registra un 3’2% més de vendes i un 1’3 % més de visitants al 2016

El Centre Comercial arriba al 99’3% d’ocupació dels locals

 

L’Espai Gironès, gestionat per  Multi Spain Management S. A, s’ha consolidat com a centre comercial de referència a les comarques de Girona i les dades del balanç econòmic i de visitants de l’any passat confirmen la tendència a l’alça. Durant el 2016  els locals situats a l’Espai Gironès van realitzar vendes per valor de més de 97,5 milions d’euros, un 3’2% més que l’any anterior.

Des del Centre Comercial es destaca que el comportament de les vendes  va ser molt bo durant tot el 2016, especialment els dos últims mesos  en que es van registrar augments del 9% i 8% respectivament en relació al novembre i desembre de l’any anterior.

Al 2015 les vendes van créixer un 2’5%.

Pel que fa al nombre de visitants, el 2016 van passar per les instal·lacions del Centre Comercial 9.100.000 persones, un 1’3% més que l’any anterior.

Els sectors que més han crescut  durant el 2016 són  el de la moda, els serveis i les botigues especialitzades. La resta de sectors s’han mantingut durant l’any passat.

Actualment el Centre Comercial acull a les seves instal·lacions 122 establiments, als que s’hi sumen l’hotel  i la gasolinera exteriors. La xifra representa el 99’3% de l’ocupació total. Pel que fa als locals buits estan en diferents fases de negociació  per intentar arribar a acords i aconseguir la plena ocupació.

Al voltant del 45% dels establiments són botigues de moda, i la resta són de complements, restauració i lleure, objectes per a la llar, botigues d’electrònica i de serveis.

Pel que fa al tipus de visitant de l’Espai Gironès, es tracta d’un públic familiar que prové no només de les comarques gironines sinó també del sud de França i del nord i est de la província de Barcelona, a més de turistes francesos, anglesos, holandesos i russos. El percentatge de visitants estrangers se situa entre  el 3 i el 4 per cent.

 

Noves incorporacions i ampliacions de locals

 

El fet d’estar a punt d’assolir la plena ocupació és degut al procés de renovació i adaptació que està duent a terme l’Espai Gironès.  Durant el 2016 el Centre Comercial ha experimentat un salt qualitatiu pel que fa a les noves incorporacions i ampliacions de locals a les seves instal·lacions. L’any passat se’n van comptabilitzar més d’una dotzena, entre les quals destaquen les obertures de les noves botigues de FNAC ,Desigual i Nexpresso, i l’ampliació de la de Calzedonia; i en l’apartat de restauració, l’obertura del nou local de La Temporada i del de Frankfood, i l’ampliació del König ( que va duplicar la seva superfície).

 

La voluntat de l’Espai Gironès de cares a aquest 2017 és seguir treballant per  consolidar el creixement  i en la línia de renovació i adaptació iniciada  tant pel que fa als locals  com en l’àmbit dels serveis als visitants.

 

Espai Gironès, que va obrir les seves portes al 2005, disposa de 40.000 metres quadrats de superfície  de lloguer que està distribuïda en dues plantes i 2.500 places d’aparcament gratuïtes.

Latest Posts

spot_img

un xic de tot