Dimecres, maig 29, 2024
spot_imgspot_img

La Última

El Pla municipal de la Gent Gran de Salt vol millorar la qualitat de vida

El «Pla municipal de la Gent Gran 2019-2022» contempla més de 30 accions concretes per millorar la qualitat de vida del col·lectiu a Salt

  • El document defineix les tres línies estratègiques de les accions a realitzar amb el col·lectiu de gent gran de la ciutat: Envelliment actiu, millora de la qualitat de vida i treball en xarxa i cooperació.
  • Viñas: «L’objectiu és vetllar per la qualitat de vida de les persones gran del municipi. Això vol dir impulsar accions que els ajudin a tenir cura de la seva salut física i una vida social plena»

L’Ajuntament de Salt disposa d’un Pla municipal de la Gent Gran 2019-2022 que contempla més de 30 accions concretes que tenen per objectiu millorar la qualitat de vida d’aquest col·lectiu.

El document defineix les tres línies estratègiques de les accions a realitzar amb el col·lectiu de gent gran de la ciutat: Envelliment actiu, millora de la qualitat de vida i treball en xarxa i cooperació.

L’alcalde, Jordi Viñas, ha manifestat que l”objectiu és «vetllar per la qualitat de vida de les persones gran del nostre municipi». «I això vol dir -ha afegit-impulsar accions que els ajudin a tenir cura de la seva salut física i una vida social plena».

La primera línia estratègica, que procura per un envelliment actiu, té per objectiu prevenir l’aïllament social a través del foment d’un rol actiu de la gent gran i promocionant les relacions entre generacions que ajudin a desactivar estereotips.

«Les persones que es jubilen són agents actius de la societat que hem de saber gaudir i aprofitar a través de la participació social», ha afegit la regidora de la Gent Gran, Isabel Alberch.

La segona gran línia estratègica és la millora de la qualitat de vida a través de programes que fomentin la seva autonomia personal i fomentat l’accessibilitat i la mobilitat a la ciutat, entre altres propostes.

«Ampliarem i millorarem l’atenció a les persones grans dependents i en risc d’exclusió. I alhora, promourem el bon tracte i reduirem la invisibilitat dels maltractaments que pateixen les persones gran», ha afegit l’alcalde.

La tercera línia estratègica que fomentarà el treball en xarxa i la cooperació vol millorar els mecanismes de comunicació i traspàs d’informació entre els diferents agents que intervenen a la comunitat (administracions, entitats tercer sector, entitats privades, associacions, casals, etc.) i realitzen accions vers la gent gran.

El Pla municipal de la Gent 2019-2022 és un document treballat i consensuat entre el Consorci de Benestar Social Gironès-Salt, el Consell Municipal de la Gent Gran i l’Ajuntament.

Latest Posts

spot_img

un xic de tot