Diumenge, desembre 15, 2024
spot_imgspot_img

La Última

Nens i Nenes de Salt Participen en el Programa d’Inclusió Social de la Fundació Barça

48 NENS I NENES DE SALT PARTICIPEN A LA SETENA EDICIÓ DEL PROGRAMA D’INCLUSIÓ SOCIAL DE LA FUNDACIÓ BARÇA

La Fundació Barça, en col·laboració amb ajuntaments i diputacions, promou la inclusió social a través de l’esport a 43 municipis de Catalunya

Des del mes d’octubre del 2018, 48 infants i joves d’entre 10 i 18 anys de Salt participen en dues sessions setmanals de FutbolNet al Camp Municipal de Futbol. Aquest programa de la Fundació Barça treballa la inclusió social mitjançant la metodologia FutbolNet i es duu a terme a la població des de fa 3 anys. A Salt té l’objectiu de crear un espai on nois i noies puguin desenvolupar, tant individual com socialment, els valors necessaris per a la pràctica esportiva i per al dia a dia. Especialment es reforça el respecte i la resolució de conflictes per educar en la identificació i l’expressió dels sentiments.

Aprofitant la celebració d’una sessió de FutbolNet, Ramon Garriga, membre del Patronat de la Fundació, ha visitat la població, i juntament amb Jordi Viñas, alcalde de Salt; Joaquim Vall·llosera, president de la Federació de Penyes de Girona, i un representant de la Penya Barcelonista de Salt han assistit a l’activitat per conèixer com es treballa.

La metodologia ‘FutbolNet’ a Catalunya

FutbolNet és una metodologia d’intervenció social que utilitza el futbol i l’activitat física com a eines de reflexió i agents de canvi per millorar la vida dels infants i joves i fomentar la inclusió d’aquells que es troben en contextos vulnerables. Avui en dia, els infants i joves i, especialment, els que estan en risc d’exclusió social no poden exercir, de manera plena i en igualtat de condicions, el seu dret a participar en l’esport, fet que es tradueix en una reducció d’oportunitats i, per tant, afecta el seu desenvolupament i la seva educació.

Des de la Fundació Barça, es fa servir l’esport com una eina de promoció de la inclusió, que associa l’esport a una educació integral i al canvi social i d’actituds, basat en la igualtat i la democràcia, on la diversitat és un valor que cohesiona el grup i ofereix més possibilitats d’aprenentatge i participació. Amb les sessions de la metodologia FutbolNet a Catalunya es busca contribuir a la igualtat d’oportunitats d’infants i joves a partir de tres fites: fomentar la creació de vincles, facilitar l’adquisició i desenvolupament de competències i habilitats socioemocionals i reduir factors de risc i desprotecció dels infants i joves.

Les dades del projecte

  • Des de l’any 2012 fins al 2018, 109.500 joves de 68 municipis s’han beneficiat del programa d’inclusió social mitjançant la metodologia FutbolNet.
  • La temporada 2017/2018, el programa es va implementar en més de 20 municipis i va tenir un total de 8.744 beneficiaris, 2.305 més respecte a l’any anterior.
  • El 92% dels participants van afirmar que havien après valors relacionats amb l’esport. Els més recordats són: el respecte i el treball en equip.
  • -El 100% dels tècnics que han format part del projecte volen continuar. La nota mitjana rebuda pels educadors és de 8,7 sobre 10.
  • – Nou de cada 10 mediadors tornen a estudiar després de participar a FutbolNet.
  • El 97,1% dels participants del programa d’inclusió social amb la metodologia FutbolNet, hi tornarien a participar. El 66% queden molt satisfets, i més d’un 25%, satisfets

Latest Posts

spot_img

un xic de tot