48 NENS I NENES DE SALT PARTICIPEN A LA SETENA EDICIÓ DEL PROGRAMA D’INCLUSIÓ SOCIAL DE LA FUNDACIÓ BARÇA

La Fundació Barça, en col·laboració amb ajuntaments i diputacions, promou la inclusió social a través de l’esport a 43 municipis de Catalunya

Des del mes d’octubre del 2018, 48 infants i joves d’entre 10 i 18 anys de Salt participen en dues sessions setmanals de FutbolNet al Camp Municipal de Futbol. Aquest programa de la Fundació Barça treballa la inclusió social mitjançant la metodologia FutbolNet i es duu a terme a la població des de fa 3 anys. A Salt té l’objectiu de crear un espai on nois i noies puguin desenvolupar, tant individual com socialment, els valors necessaris per a la pràctica esportiva i per al dia a dia. Especialment es reforça el respecte i la resolució de conflictes per educar en la identificació i l’expressió dels sentiments.

Aprofitant la celebració d’una sessió de FutbolNet, Ramon Garriga, membre del Patronat de la Fundació, ha visitat la població, i juntament amb Jordi Viñas, alcalde de Salt; Joaquim Vall·llosera, president de la Federació de Penyes de Girona, i un representant de la Penya Barcelonista de Salt han assistit a l’activitat per conèixer com es treballa.

La metodologia ‘FutbolNet’ a Catalunya

FutbolNet és una metodologia d’intervenció social que utilitza el futbol i l’activitat física com a eines de reflexió i agents de canvi per millorar la vida dels infants i joves i fomentar la inclusió d’aquells que es troben en contextos vulnerables. Avui en dia, els infants i joves i, especialment, els que estan en risc d’exclusió social no poden exercir, de manera plena i en igualtat de condicions, el seu dret a participar en l’esport, fet que es tradueix en una reducció d’oportunitats i, per tant, afecta el seu desenvolupament i la seva educació.

Des de la Fundació Barça, es fa servir l’esport com una eina de promoció de la inclusió, que associa l’esport a una educació integral i al canvi social i d’actituds, basat en la igualtat i la democràcia, on la diversitat és un valor que cohesiona el grup i ofereix més possibilitats d’aprenentatge i participació. Amb les sessions de la metodologia FutbolNet a Catalunya es busca contribuir a la igualtat d’oportunitats d’infants i joves a partir de tres fites: fomentar la creació de vincles, facilitar l’adquisició i desenvolupament de competències i habilitats socioemocionals i reduir factors de risc i desprotecció dels infants i joves.

Les dades del projecte

  • Des de l’any 2012 fins al 2018, 109.500 joves de 68 municipis s’han beneficiat del programa d’inclusió social mitjançant la metodologia FutbolNet.
  • La temporada 2017/2018, el programa es va implementar en més de 20 municipis i va tenir un total de 8.744 beneficiaris, 2.305 més respecte a l’any anterior.
  • El 92% dels participants van afirmar que havien après valors relacionats amb l’esport. Els més recordats són: el respecte i el treball en equip.
  • -El 100% dels tècnics que han format part del projecte volen continuar. La nota mitjana rebuda pels educadors és de 8,7 sobre 10.
  • – Nou de cada 10 mediadors tornen a estudiar després de participar a FutbolNet.
  • El 97,1% dels participants del programa d’inclusió social amb la metodologia FutbolNet, hi tornarien a participar. El 66% queden molt satisfets, i més d’un 25%, satisfets
Article anteriorCanviem Salt ratifica a Wilder Palacio
Article següentGaleria d’imatges del Rua de Carnaval de la Escola la Farga

FER UN COMENTARI

Si us plau, introdueixi el seu comentari!
Si us plau, introdueixi el seu nom aquí