Dijous, juliol 25, 2024
spot_imgspot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

La Última

Presentació de la commemoració dels 40 anys de la independència de Salt

Tot a punt per a l’inici de la commemoració dels 40 anys de la recuperació de la independència de Salt

El tradicional lliurament dels Premis Tres de Març tindrà un caràcter especial enguany amb un espectacle de “reconeixement a la ciutadania” per marcar la commemoració

 La programació s’inicia aquest tres de març i es perllongarà fins al 3 de març del 2024

Salt està a punt per celebrar els 40 anys de la recuperació de la independència amb una programació que s’estendrà des del 3 de març fins al 3 de març de 2024. La commemoració inclourà activitats com la publicació de llibres, espectacles, jornades acadèmiques i debats i moltes altres accions proposades per les entitats locals.

 Quan falten només tres setmanes per la data del 3 de març, la programació per commemorar els 40 anys de la recuperació de la independència de Salt ja està a punt. El tret de sortida als actes seran els Premis Tres de Març que tindran, excepcionalment, un caràcter especial perquè els premiats seran ‘tots els saltencs i saltenques’ en un espectacle que vol ser una festa i un reconeixement a la ciutadania.

El punt culminant serà el Tres de Març, quan es lliuraran els Premis Tres de Març amb un espectacle especial de “reconeixement a la ciutadania”. La cerimònia es durà a terme en dos sessions diferents a El Canal i es representarà l’espectacle “Salt i els fils invisibles”, dirigit per Xicu Masó. Els assistents també podran gaudir del llibre “El meu Salt i el del futur”, una obra coral que inclou una memòria visual del fotògraf Josep Maria Oliveres i la participació de tots els exalcaldes de les darreres quatre dècades i de diverses veïnes i veïns vinculats a la ciutat.

El comissari dels actes, Miquel Berga, saltenc i professor honorari de la Universitat Pompeu Fabra, ha declarat que la programació s’ha preparat amb un esperit institucional i participatiu i amb l’ajut d’una comissió ciutadana. Per la seva banda, l’alcalde de Salt, Jordi Viñas, considera que és hora de celebrar l’aniversari reivindicant les arrels, analitzant el present i visualitzant el futur de la ciutat.

Així doncs, els saltencs i saltenques estan preparats per viure una celebració memorable que recordarà la recuperació de la independència de Salt.

Presentació de la Programació dels 40 anys de la independència

De la programació que ja està preparada, més enllà de les que puguin sorgir de les mateixes entitats de Salt o del Festival Temporada Alta, destaquen:

  • Presentació del documental Migraland, sobre l’obra teatral d’Àlex Rigola,amb el director del documental Salvador Sunyer Vidal. (adreçat als estudiants de batxillerat de Salt)
  • Remodelació de la font del Passeig Ciutat de Girona inaugurada el 1985 i relacionada amb el decret d’independència municipal.
  • Desenvolupament d’un mapa virtual de Salt amb tecnologies de realitat virtual.
  • Publicació de L’Espriu (1976-1983): L’institut de Salt en els anys de la transició, de Carles Barceló que en va ser el primer director.
  • Publicació d’una biografia política de Salvador Sunyer i Aimeric, a càrrec de Lluís Serrano, gràcies a un Conveni entre l’Ajuntament de Salt, la UDG i la Fundació Valvi.
  • Congrés internacional “Educació i Democràcia” el proper mes de setembre
  • Jornades d’estudi de la realitat metropolitana de Girona amb la Fundació Pi i Sunyer
  • Jornada acadèmica a la UDG sobre els anys de la transició a propòsit de la biografia de l’alcalde Sunyer.
  • Creació del documental Salt: terra de somnis, dirigit per Adrià Exposito.

El Logotip dels 40 anys

40 anys de la independencia de Salt

 El logotip de la celebració del 40è aniversari s’ha dissenyat sobre la base de la ‘i’ d’independència que va crear l’artista saltenc Lluís Mateu i que presideix cada any els Premis Tres de Març.

Latest Posts

spot_img

un xic de tot