Dilluns, abril 15, 2024
spot_imgspot_img

La Última

PSC Salt lamenta que l’ajuntament no es personi com a acusació pública en defensa dels agents policials que van resultar ferits

Joan Martín (PSC – SALT) lamenta que l’ajuntament no es personi com a acusació pública en defensa dels agents policials que van resultar ferits quan actuaven per evitar una okupació al centre de Salt

El portaveu del Grup Municipal PSC de Salt, Joan Martín considera que “Davant  les informacions de diversos mitjans i de les queixes dels sindicats FEPOL i  USPAC, resulta lamentable que els agents de policia que han resultat ferits no  rebin el suport del Departament d’Interior de la Generalitat i de l’Ajuntament de  Salt”.  

El dissabte a la tarda davant d’un intent de okupació d’un pis al carrer Doctor  Ferran de Salt, els Mossos d’Esquadra hi van acudir per evitar-ho, segons  informacions policials. En arribar els dos agents van trobar un home i una dona  que acabaven de canviar el pany d’una porta, i davant la presència policial  l’home, que tenia pendent una ordre de detenció, va reaccionar violentament.  Arrel d’aquesta resistència activa de l’individu, els agents van demanar  recolzament policial, i al lloc van acudir agents de l’Àrea Regional de Recursos  Operatius (ARRO), agents de l’empresa de seguretat de l’alarma i agents de la  Policia Local de Salt. Per contra, alguns veïns van sortir en defensa dels okupes  i es van enfrontar també als agents. 

En l’incident van resultar cinc agents ferits i tres detinguts. Segons els sindicats  FEPOL i USPAC un dels detinguts va intentar treure l’arma a un policia i va  intentar tirar a dos agents pel forat de l’escala. El sindicat USPAC es queixa  també que els agents de policia reben agressions diàriament en les actuacions  a Salt, i que necessiten més eines i plans específics, però el Departament mostra  manca d’empatia i suport. 

Segons declaracions del portaveu del PSC Joan Martín, “resulta molt frustrant  pels policies que treballen a Salt rebre aquesta indiferència per part del  Departament d’Interior i de l’Ajuntament. No hem d’oblidar que els policies  actuen sovint amb perill per la seva integritat física, com demostren  aquests fets, i el mínim que hauríem d’esperar per part dels seus  responsables polítics al Departament d’Interior és el seu recolzament”. 

Tampoc s’han fet declaracions de suport des de l’Ajuntament al·legant que els  fets s’estan investigant. “Aquestes declaracions suposen una presumpció de  culpabilitat, com si els policies presumptament no haguessin actuat  conforme a llei. Tot el contrari, els policies son professionals que es veuen  sotmesos a molta pressió en situacions com aquestes, però confio que han  actuat correctament i m’ofèn que l’Ajuntament tingui dubtes al respecte” ha  afirmat Martín.  

El portaveu del PSC Joan Martin ha acabat manifestant que: Salt té molts  problemes de seguretat i si els nostres agents, tant de Policia Local com  de Mossos d’Esquadra no se senten recolzats en les seves actuacions pels  caps polítics, es posa en dubte la seva professionalitat. Cal que la Policia,  tant Local com els MMEE tinguin el suport, recolzament i els mitjans tant  personals com materials per desenvolupar la seva tasca amb  professionalitat i garanties

Latest Posts

spot_img

un xic de tot