S’han recollit tant les necessitats com els actius de la població de Salt en matèria de salut

L’Equip d’Atenció Primària Salt, l’Ajuntament, l’Agència de Salut Pública de Catalunya, el Consorci de Benestar Social Gironès-Salt i els membres del Pla comunitari de Salt es troben en ple procés de desplegament del Projecte COMSalut, una iniciativa que pretén reorientar el sistema sanitari cap a una perspectiva comunitària, potenciar el treball transversal —actuant sobre els determinants socials de la salut amb una mirada especial a la població més vulnerable— i impulsar els actius en salut.

L’EAP Salt és el primer equip de la demarcació de Girona que engega aquest Projecte. Les darreres setmanes ha intensificat la seva activitat fent trobades amb col·lectius tan diversos de la vila com ara els de gent gran, associacions de pacients, comunitats de veïns, professionals que treballen en el municipi i amb les comunitats gitana, marroquina i sikh, entre d’altres. A tots se’ls ha convidat a participar en el projecte amb l’objectiu de recollir les seves inquietuds i les propostes per millorar la salut al municipi.

Els responsables del Projecte es mostren satisfets de la implicació del conjunt de la ciutadania. De cadascun dels col·lectius se n’ha determinat un referent, que serà l’interlocutor en properes fases del projecte, que va començar amb una fase d’aliances, de creació del grup motor i de recollida de dades quantitatives en matèria de determinants socials de la salut, que ara es troba en la fase de desplegament del diagnòstic qualitatiu impulsat pel grup motor del projecte i que més endavant encararà una tercera etapa de priorització de necessitats per acabar desenvolupant accions enfocades a la millora de la salut de tot el municipi.

El projecte COMSalut s’emmarca dins de l’estratègia de salut en totes les polítiques, una prioritat estratègica internacional i de Catalunya perquè els governs, les entitats i la ciutadania poden aconseguir millores reals si treballen transversalment amb l’objectiu de millorar la salut de tothom, reduir les desigualtats i millorar el lideratge i la governança participativa en salut.

La salut és un bé individual, però també és un patrimoni comú que cal cuidar i una responsabilitat de tots que mereix un esforç conjunt per promoure la salut de Salt.

En el desenvolupament del COMSalut a la Regió Sanitària Girona, a més de l’EAP de Salt també hi ha l’EAP Pineda de Mar, que va iniciar la seva implantació ara fa un any.

FER UN COMENTARI

Si us plau, introdueixi el seu comentari!
Si us plau, introdueixi el seu nom aquí