Dissabte, juny 15, 2024
spot_imgspot_img

La Última

Nous Ajardinaments en diferents espais de Salt

Ajardinaments per conservar i millorar la biodiversitat de diferents espais de Salt

L’Ajuntament de Salt en la línia de continuar implementant la jardineria funcional i ecològica ha iniciat aquest mes de maig les tasques d’ajardinament per a conservar i millorar la biodiversitat en diferents espais.

Les actuacions s’estan portant a terme a la plaça Canigó, les mitgeres dels carrers Francesc Macià i Marquès de Camps i la rotonda de Les Rentadores a l’Avinguda de la Pau. Els ajardinaments es realitzen amb la implantació de diferents plantes amb flor, vivaces i perennes -predominantment de l’àmbit mediterrani- que donaran diferents cromatismes i textures a aquests espais.

Els parcs i jardins de Salt tenen una importància vital per als seus habitants, la flora i la fauna. A més d’espais de natura, en molts casos tenen també uns valors culturals, històrics i artístics que per si mateixos els fan valuosos i conformen un patrimoni vegetal i paisatgístic a conservar i millorar.

A nivell ecològic, la transformació d’aquests espais urbans amb planta amb flor permetrà crear hàbitats al medi urbà que esdevinguin autèntics refugis per als insectes, un grup d’éssers vius que està disminuint arreu del món de forma alarmant.

Amb aquests nous ajardinaments l’Ajuntament de Salt pretén la conservació i millora de la biodiversitat creant, alhora, eixos de connectivitat ecològica. Aquests eixos ajudaran a equilibrar les condicions ambientals i oferiran un conjunt de serveis ecològics que milloraran la qualitat de vida i la salut a la ciutadania.


Latest Posts

spot_img

un xic de tot